Vize İşlemleri
BulgaristanMübadele yıllarında (1938- 1951-1968-1978) Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen göçmenler, haklarından vazgeçmiş olsalar dahi Bulgaristan vatandaşlıklarını geri alabilirler. Bulgaristan vatandaşlığına geçen kişi ise çocukları ve torunlarını da vatandaş yapabilir. Sitemizde Bulgaristan vatandaşlığına geçme prosedürü ve hazırlanması gereken güncel evrak listelerine dair detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
Vatandaşlık işlemleri uzun ve karmaşık bir süreci kapsamaktadır. Evraklarınızdaki en ufak bir eksiklik vatandaşlık başvuru sürecinizi daha da uzatacaktır. Bu zorlu süreçte beklenmedik bir sürprizle karşılaşmamanız için danışmanlık almanızı tavsiye ederiz.
Euroasia GVS,
ONLİNE BULGARİSTAN VATANDAŞLIĞI SORGULAMA FORMU İÇİN TIKLAYINIZ!
1. T.C. pasaportu fotokopisi
2. Bulgaristan vatandaşlık hakkı tespit bilgi formu
3. 2 adet fotoğraf
4. İsim Denklik Belgesi: İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden alınmalı ve apostilli olmalı.
5. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus Müdürlüğü'nden alınmalı ve apostilli olmalı. Kadınlar için kızlık soyadı ile alınmalı.
6. Evlenme Kayıt Örneği: Apostilli olmalı.
7. Vekâletname: Noter onaylı ve apostilli olmalı.
8. Bulgaristan’dan kalmış belgeler
Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapmadan önce kişinin bazı belgeleri hazırlaması gerekmektedir. Bunlardan en önemlisi Bulgaristan doğumlu olan üst soyun tespit edilmesidir. Başvuru sahibi Türkiye’de yaşadığı yerin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğü’nden en üst soya ait nüfus kayıtlarını almalı ve bunları Kaymakamlıktan apostilletmelidir.
Vatandaşlık başvurusunda bir diğer önemli belgede Doğum Belgesidir. Bazı göçmenlerin Bulgaristan’daki doğum tarihleri ile Türkiye’deki resmi belgelerinde yer alan doğum tarihleri aynı olmayabilir. Böyle bir durum varsa, başvuru sahibi Bulgaristan’daki kütüğe kayıtlı olduğu il-ilçe-köy veya kasabanın muhtarından Doğum Belgesi almalıdır. Daha sonra Türkiye’de mahkemeye başvurarak doğum tarihlerini düzelttirmesi gerekmektedir. Yetkilimize vekâlet verdiğiniz takdirde sizin Bulgaristan’a gitmenize gerek kalmadan ‘Doğum Belgenizi’ alabilmekteyiz.
İsim Denklik Belgesi ve Doğum Belgesi alındıktan sonra Bulgaristan Adalet Bakanlığına vatandaşlık tespiti başvurusu yapılır. Adalet Bakanlığı’ndan gelen ‘vatandaştır’ ya da ‘vatandaş değildir’ cevabına göre de Bulgaristan vatandaşlığı başvuru süreci başlar.
-Türkiye’ye hangi tarihte göç edilmiştir?
-Bulgaristan’da kullandığı (3) ismi nedir?
-Bulgaristan’da doğduğu yer (il, ilçe, köy veya kasaba).
-Bulgaristan’dan göç etmeden önce son ikamet ettikleri yer (il, ilçe, köy veya kasaba).
-Annesinin üç (3) ismi, doğum yeri ve doğum tarihi.
-Babasının üç (3) ismi, doğum yeri ve doğum tarihi.
Bulgaristan vatandaşlığı başvurusu için gerekli olan tüm evraklar tamamlandıktan sonra başvuru işlemi yapılabilmektedir.
Bulgaristan vatandaşlığı başvurusu vekâlet örneğini görmek için tıklayın.
Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.