x
Bulgaristan

Vize İşlemleri

Bulgaristan

Bulgaristan Turistik Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bulgaristan turistik vize başvurusu esnasında merak etilen tüm soruları sizin için bu yazımızda yanıtladık. Burada yazılanlar haricinde merak ettiğiniz başka sorular varsa yetkililerimizi  (0212) 700 28 02 numaralı telefonumuzdan arayabilirsiniz. 
 
bulgaristan vizesiyle ilgili sık sorulan sorular
 
Soru 1: Bulgaristan turistik vize başvurularında Bulgaristan Konsolosluğu'ndan randevu almak zorunlu mudur? 
Cevap 1: Vize başvurusu için randevu almak gerekmemektedir. Hafta içi her gün saat 08.30-18.00 arası ve cumartesi günleri 10.00-14.00 arası evraklarınızı şahsen ofisimize teslim edebilir, bir başkası ile gönderebilir veya kargolayabilirsiniz.
 
Soru 2: Bulgaristan vize başvurumu, başvuruya şahsen gelmeme gerek kalmadan yapabilir miyim?
Cevap 2: Bulgaristan vize başvurunuzu şahsen gelmeden yapabilirsiniz. Yetkili kurum olarak vize başvurunuzu yapmak, takip etmek ve sonuçlandırmak bize aittir.
 
Soru 3: Bulgaristan turistik vize işlemlerinde parmak izi ibrazı zorunlu mu?
Cevap 3: Bulgaristan vize işlemleri parmak izi alınmadan yapılmaktadır. Bu sebeple başvuru esnasında şahsen bulunmanız zorunlu değildir.
 
Soru 4: Bulgaristan turistik vizesi kaç günde çıkar?
Cevap 4: Bulgaristan vize sonuçlanma süreci ortalama 5-7 iş günüdür ve Konsolosluğun inisiyatifine bağlı olarak değişebilir.
 
Soru 5: Bugaristan vizesi başvurumu İzmir’den, Edirne’den veya Antalya’dan gerçekleştirebilir miyim? İkamet edilen yerle başvuru yapacağım yer değişiklik gösterir mi?
Cevap 5: Bulgaristan vize başvurunuzu ikamet bölgenize bakmaksızın kabul etmekte ve sonuçlandırmaktayız.
 
Soru 6: VIP başvuru ile Bulgaristan vize işlemlerini hızlandırabilir miyim? 
Cevap 6: VIP vize başvuru hizmetimiz bulunmamaktadır, ancak özel durumlara ilgili müşteri temsilcilerimize danışarak yardım alabilirsiniz.
 
Soru 7: Bulgaristan turistik vize başvurumu seyahatten ne kadar süre önce yapmalıyım?
Cevap 7: Bulgaristan Konsolosluğu kuralı gereği vize başvuruları en erken gidiş tarihine 90 gün kala yapılabilir. En geç gidişinize bir hafta kala başvurunuz tamamlamış olmalısınız.
 
Soru 8: Bulgaristan turistik vizesi için pasaport süresi ne kadar olmalıdır?
Cevap 8: Kısa süreli vize başvurularında pasaport geçerlilik süresi, vize bitiş tarihinden itibaren 6 ay devam daha etmelidir.
 
Soru 9: Bulgaristan turistik vize başvurularında uçak veya otel rezervasyonu satın alınması zorunlu mudur? Rezervasyon düştüğü zaman Konsolosluk ret verebilir mi?
Cevap 9: Bulgaristan turistik vize başvurularında kaşeli ve imzalı otel rezervasyonu sunmak zorunludur; ancak satın almak gerekli değildir. Uçak/otobüs bileti veya seyahat edilecek araçla ilgili herhangi bir belge gerekli değildir.
 
Soru 10: Bulgaristan vizesi işlemlerinde isim ve soyadı değişikliğinde eski isim ve soyadımın bulunduğu pasaportu kullanabilir miyim?
Cevap 10: Eğer evlilikten dolayı soyadı değişikliği varsa, pasaportunuzu süre bitimine kadar kullanabilirsiniz. Başvurularda evlilik belgesi sunarak değişiklik sebebini açıklayabilirsiniz.
 
Soru 11: Bulgaristan turistik vize ücreti nedir? Kimlerden vize ücreti alınmaz?
Cevap 11: Bulgaristan vize ücreti 60€'dur. 12 yaş altı çocuklardan vize ücreti alınmamktadır.
 
Soru 12: Bulgaristan vize başvurumu daha kolay nasıl yapabilirim?
Cevap 12: Bulgaristan vize başvurusu detaylı evraklar ve uzun bekleme süresi gerekmediğinden kolaydır. 
 
Soru 13: Bulgaristan Konsolosluğu hangi durumlarda vize mülakatına çağırır?
Cevap 13: Bulgaristan vize başvurularında mülakat görüşmesi yapılmamaktadır; ancak Bulgaristan Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda mülakat görüşmesi talep etme hakkına sahiptir.
 
Soru 14: Bulgaristan vatandaşı ile evli olanlar nasıl Bulgaristan vizesi alır?
Cevap 14: Bulgaristan vatandaşı ile evli olanlar, evliliklerini Bulgaristan'da tanıtarak Bulgar Evliik belgesi almalılar. Vize başvurusunda bu belgeyi sunarak  vizelerini 1 yıl süre ile çok girişli olarak alabilirler.
 
Soru 15: Uzun süreli Bulgaristan turistik vize nasıl alınır? 
Cevap 15: Bulgaristan turistik vizesi her zaman tek girişlidir ve en fazla 15 gün kalış talep edilebilir.
 
Soru 16: Çok girişli Bulgaristan vizesi almak için ne yapılmalıdır?
Cevap 16: Çok girişli Bulgaristan vizesi alabilmek için gidiş amacınızın ticari olup firmalar arasında ticari ilişkileri gösteren evraklar sunulmalı. Ticari vizenin ilki 30 gün tek girişli verilir. Sonraki başvurularda çok girişli talep edilebilir. Birinci derece akrabalık durumunda Bulgaristan'dan davetiye alınarak çok girişli vize talep edilebilir.
 
Soru 17: Bulgaristan'a giriş yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 
Cevap 17: Geçerli pasaportunuzun, vize ve seyahat sağlık sigortanızın mutlaka  bulunması gerekir. Turistik gidişlerde otel rezervasyonu belgesi, aile - akraba ziyaretlerinde ise davetiye yanınızda bulunmalı. Reşit olmayan çocuklar varsa anne baba ile seyahat etse bile mutlaka muvaffakatname olmalı.
 
Soru 18: Bulgaristan’dan vize reddi aldım. İtiraz hakkım var mıdır? Tekrar ne zaman başvuru yapabilirim? 
Cevap 18: Ret durumunda itiraz etme hakkınız vardır. Vize sonuçlanma süresinden itibaren 15 gün içinde Konsolosluğa şahsen itirazda bulunabilirsiniz.
 
Soru 19: Bulgarsitan Konsolosluğu'ndan vize reddi alırsam ödediğim ücretin geri iadesi olur mu?
Cevap 19: Redle sonuçlanan başvurularda ücret iadesi kesinlikle yapılmamaktadır.
 
Soru 20: Araçla seyahatlerde hangi evrakları hazırlamalıyım? 
Cevap 20: Vize başvurularında araçla ilgili belge göstermek gerekli değildir; ancak sınırda araç belgeleri ve yeşil sigortanız görevliye sunulmak üzere mutlaka hazır olmalıdır.
 
Soru 21: 18 yaş altı çocuğumuzla seyahat edeceğiz. Hem anne hem de babanın muvafakatame çıkarması gerekiyor mu?
Cevap 21: Reşit olmayan çocuklar için hem anne hem de baba ile seyahat etse bile mutlaka muvaffakatname olmak zorundadır.
 
Soru 22: İşimden yeni ayrıldım, şirket evraklarım vize başvurusunda geçerli olur mu?
Cevap 22: Bulgaristan turistik vize başvurularında iş evrakları sunmak zorunlu değldir. Sadece ticari amaçlı gidişlerde gereklidir.
 
Soru 23: Yeni işe girdim ve iş evraklarımda eksiklik var, başvurum kabul olur mu?
Cevap 23: Yeni işe başlamak Bulgaristan vize başvurusunu olumsuz etkilemez. 
 
Soru 24: Bazı vize evraklarını tamamlamam mümkün değil ne yapmalıyım?
Cevap 24: Eksik evraklarınızın ne olduğuna bağlı olarak alternatif belgeler için müşteri temsilcilerimizi arayarak  bilgi alabilirsiniz.
 
Soru 25: Babamla Bugaristan’a seyahat edeceğiz, gelecek davetiyede birden fazla isim olabilir mi? ikimiz adına bir davetiye gönderilebilir mi?
Cevap 25: Aynı davetiyede birden fazla isim yer alabilir, ancak beraber vize başvurusunda bulunmaları gerekir.
 
Soru 26: Pasaportumu üçüncü şahıslar alabilir mi?
Cevap 26: Pasaportunuz üçüncü kişilere teslim edilebilir.
 
Soru 27: Geçerli Bulgaristan vizemin olduğu pasaportumu kaybettim, vizemin geçerliliği devam eder mi?
Cevap 27: Kaybolan pasaporttaki vize geçerliliğini kaybetmiştir. Yeniden vize başvurusunda bulunmanız gerekir.
 
Diğer sorularınıza cevap almak ve Bulgaristan vize başvurusu yapmak için (0212) 700 28 02 numaralı telefondan ofizimizi arayabilir ve uzman yetkililerimize danışabilirsiniz. 

Bulgaristan ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu
Ticari Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Transit Vize İşlemleri
Çalışma İzni
English
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES