x

İngiltere Vizesine Dair Her Şey

Değerli ziyaretçimiz hoş geldiniz, ziyaret etmekte olduğunuz bu sayfa, İngiltere’ye turistik, ticari, aile ziyareti ve dil eğitimi amacıyla seyahat edecek kişileri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

İngiltere Standart Ziyaretçi Vizesi;

Turistik ziyaret gerçekleştirmek

Ticari ziyaret gerçekleştirmek

Aile/akraba ziyareti gerçekleştirmek

Konferans, toplantı ve eğitime katılımak

Akademisyen olarak İngiltere’de bir araştırma yapmak veya araştırma yapan öğrencilere refakat etmek

Doktor veya diş hekimi olarak İngiltere’de araştırmalara katılmak

Professional and Linguistic Assessment Board (PLAB) veya Objective Structured Clinical Examination (OSCE) sınavlarına girmek

İngiltere'de bir işletme açmak, devralmak veya işletmek için finansman aramak

İngiltere'de evlilik ziyareti gerçekleştirmek

Din görevlisi olmak

Sporcu olmak veya teknik kadroda bulunmak

Tedavi (Medikal) görmek 

gibi  kısa süreli amaçla gerçekleştirilecek seyahatleri kapsamaktadır.

İngiltere Vizesine Hangi İllerden Başvurabilirim?

İngiltere vize başvurularında bölge ayrımı yoktur.  Biyometrik veri kaydınızı ikamet bölgenize en yakın başvuru merkezinde gerçekleştirebilirsiniz. İstanbul merkez ofisimiz başta olmak üzere işlemlerinizi Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Gaziantep, Adana ofislerimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Ankara, Antep, Bursa ve Antalya vize servislerimizden biyometrik veri beyanınız için operasyonel hizmet alabilirsiniz.

Değerli vize başvuru sahipleri, İngiltere vize işlemlerinde bölge ayrımı olmasa da İngiltere yetkili vize başvuru merkezleri haftanın belirli gün ve saatlerinde çalıştığı için işlemlerinizi hızlandırmak adına İstanbul’dan yürütebiliriz. Başvuru evraklarınızı İstanbul merkez ofisimize iletmeniz gerekebilir. Çağrı merkezi yetkilimiz işlemlerinizin en hızlı şekilde hangi ilden yürütüleceği bilgisini size iletecektir.

Hangi tür vizeye başvurmanız gerektiğini ve hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini çağrı merkezimizi arayarak öğrenebilir; online vize başvuru formunu doldurma ve randevu alma konusunda yetkililerimizden destek alabilirsiniz.

Birleşik Krallık Vizesi Hangi Ülkeleri Kapsamaktadır?

Birleşik Krallık vizesi ile İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’ya giriş yapılabilmektedir. Ancak Birleşik Krallık vizesiyle İrlanda Cumhuriyeti’ne doğrudan giriş yapılamamaktadır. Vize başvuru sahipleri seyahatlerini İngiltere’den başlatmaları halinde İngiltere üzerinden İrlanda Cumhuriyeti’ne giriş yapabilirler.

İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Euroasia GVS Birleşik Krallık departmanı yetkililerimiz başvuru evraklarınızı inceleyecek, evraklarda herhangi bir yanlışlık veya eksiklik bulunmaması halinde başvurunuzu tamamlayarak, biyometrik verilerinizin ibrazı için randevu gün ve saatini onayınıza sunacaktır. 

İngiltere vize başvurusu Birleşik Krallık Vize ve Göçmenlik Ofisi tarafından değerlendirilmektedir. Vize değerlendirme sürecine ve başvuru sonuçlanma süresine vize servisimizin veya diğer turizm/seyahat acentelerinin müdahalesi söz konusu değildir. Pasaportunuz işlemden çıktığında ilgili birimden teslim alarak ev veya iş adresinize göndermekteyiz.

Standart ziyaretçi vizesine başvurular online olarak yapılmaktadır. Lütfen başvuru süreci, gerekli belgeler ve vize ücretleriyle detaylı bilgi için çağrı merkezimizi arayınız. Vize servisimiz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayıp randevunuzu alabilir, başvurunuzun ilerleyişini izleyebilir,  katma değerli İngiltere Premium vize hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 

İngiltere Turistik Vize Başvurusu 

İngiltere’ye rekreasyon, tatil, kültürel gezi gibi amaçlarla seyahat edecekseniz gitmek istiyorsanız başvurmanız gereken vize türü İngiltere Turist Vizesi’dir. Turist vizesi İngiltere Standart Ziyaretçi Vizesi kategorisinde değerlendirilmektedir. Turistik vize sonuçlanma süresi başvuru tarihi sonrası 21 takvim günüdür. İngiltere vize başvuru formu online olarak doldurulmakta ve başvuru formu doldurulduktan sonra online randevu alınmaktadır. Bu süreçte yapacağınız en küçük bir hata başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilir. Euroasia GVS yetkililerimiz sizin adınıza tüm işlemleri yürüterek başvurunuzu tamamlamaktadır. İngiltere vizesine seyahat edeceğiniz tarihten en fazla 3 ay önce başvurabilirsiniz. Turistik amaçlı seyahatleri kapsayan standart ziyaretçi vizesi ile İngiltere’de en fazla 6 ay kalabilirsiniz. 

İngiltere turist vizesi başvuruları 6 ay-1 yıllık-2 yıllık-5 yıllık-10 yıllık yapılabilir. İngiltere turist vizesi için gerekli güncel evrak listesi e-mail adreslerinize vize servisi yetkililerimiz tarafından sunulmaktadır. İngiltere turist vizesi başvurusu için ne yapmanız gerektiği, ne tür belgelere ihtiyaç olduğu, başvurunun nasıl yapılacağı gibi işlemler detaylı açıklanmaktadır. İngiltere vizesi için gerekli evrakların doğru ve mümkünse orijinal olması tavsiye edilir. 

Turist vizesi için başvuru formu Euroasia GVS İngiltere departmanı yetkililerimiz tarafından doldurulacaktır. Bu nedenle İngiltere vizesi takip formunu gerçeği yansıtan beyanlarla doldurmanız gerekecektir. Turist vize randevusu alındıktan sonra biyometrik veri kaydı için vize servisimiz yetkililerinin size ileteceği randevu gün ve saatinde başvuru merkezinde hazır bulunmanız gerekecektir. İngiltere Konsolosluğu yetkilileri istisnai durumlarda başvuru sahibini mülakata çağırmaktadır. 

İngiltere Ticari Vize Başvurusu 

İngiltere ticari vize fuar ziyareti, müşteri ziyareti, toplantılara katılmak, İngiltere'de bir işletme açmak, devralmak veya işletmek için finansman aramak üzere gerçekleştirilen seyahatleri kapsamaktadır. İngiltere ticari vize başvuru sahibine İngiltere’de çalışma hakkı veya iş yeri açma hakkı tanımamaktadır. İngiltere Ticari Vize, Standart Ziyaretçi Vizesi kategorisinde değerlendirilmektedir. Ticari vize sonuçlanma süresi başvuru tarihi sonrası 21 takvim günüdür. Acil İngiltere ticari vize başvurularınızda işlem hızlandırma hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Ticari vize başvuru sahibi, ticari bir organizasyon fuara katılım veya fuarda stand açma gibi ticari etkinliklere katılacaksa, etkinliklere ait davetiye, giriş bileti, giriş kartı gibi dokümanları da ek olarak ibraz edilmelidir. 

İngiltere ticari vize ile ülkede 6 aya kadar konaklama hakkınız bulunmaktadır. Özel tıbbi amaçlı ülkeye seyahat edecekseniz 11 ay, akademik bir araştırma için ülkeye seyahat edecekseniz 12 aya kadar ülkede ikamet süresi bulunmaktadır.

İngiltere ticari vizeye ülkeye seyahat edeceğiniz tarihten en erken 3 ay önce başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır. Ticari vize başvurunuz, istisnai bir durum olmadığı sürece 21 takvim günü içerisinde sonuçlanacaktır.

İngiltere’ye belirli periodlarla düzenli olarak veya daha uzun bir süre ile ziyaret etmeniz gerektiğini kanıtlarsanız 1 yıl, 2 yıl, 5 yıl veya 10 yıl süreli vize başvurusunda bulunabilirsiniz. İngiltere’ye her girişinizde ülkede en fazla 6 aya kadar kalabilirsiniz.

İngiltere'ye ticari amaçlarla seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri öncelikle bir davet mektubu temin etmelidir. Davet mektubu aşağıdaki bilgileri içermelidir;

Davet mektubu, başvuru sahibini İngiltere'ye davet eden ticari kurum yetkilisi tarafından hazırlanmalıdır.

Davet mektubunda İngiltere'ye ticari amaçlarla seyahat edecek kişinin tüm kişisel bilgileri, şirketteki pozisyonu, vatandaşlık durumu ve ticari seyahatiyle ilgili detaylı bilgilere, varsa başvuru sahibine sponsor olacak kurum veya kişi bilgisine yer verilmelidir.

Davetiye orijinal antetli kağıda, imzalı ve kaşeli olarak yazılmış olmalıdır.

Davetiye, davetiyede imzası olan kişinin oturum izni ve ulusal kimlik kartı fotokopileri ile birlikte sunulmalıdır.

İngiltere Aile Ziyaret Vizesi Başvurusu 

İngiltere aile ziyareti vizesi ülkede yaşayan birinci ya da ikinci dereceden akrabanızı ya da ilişki bağınızı kanıtladığınız tandııklarınızı ziyaret etmek amacıyla alınan bir vize türüdür. Aile ziyareti vizesi Standart Ziyaretçi Vize kategorisinde değerlendirilmektedir. İngiltere Schengen Antlaşmasına taraf ülkelerden olmadığı için, İngiltere ziyaret vizesi Schengen statüsüne sahip değildir. Geçerli bir Schengen vize sahibi İngiltere’ye giriş yapamazken; geçerli bir İngiltere vizesine sahip kişiler de Schengen bölgesine giriş yapamamaktadır. 

İngiltere aile ziyareti vize başvurusu için gerekli online form vize servisimiz yetkilileri tarafından eksiksiz ve doğru şekilde doldurmakta ve ardından onayınıza sunulan gün ve saate randevu alınmaktadır. Çağrı merkezimize bağlanmanız halinde yetkilimiz size güncel evrak listesini iletecektir. Güncel evrak listesinin dışında İngiltere Konsolosluğunun ziyaret vizesi başvuru sahiplerine tanıdığı ayrıcalıklı hizmetler, vize ücreti ve vize başvurularının sonuçlanma süreleri ile ilgili bilgilere ziyaret etmekte olduğunuz web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

İngiltere’de Dil Eğitimi 

İngilizce öğrenmenin en iyi ve kalıcı yolu ise İngilizce konuşulan bir ülkede dil eğitime deneyimi yaşamaktan geçmektedir. Her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenci İngiltere’ye İngilizce dil eğitimi sebebiyle seyahat etmektedir. İngiltere’de İngilizce dil eğitimi  için en çok tercih edilen şehirler Londra, Oxford, Brighton, Cambridge, Manchester, Bristol, Eastbourne, Bournemouth, Leeds ve Liverpool’dur. İngiltere’de dil eğitimi için öğrenci vizesi başvurularınızı Euroasia GVS aracılığıyla yapabilirsiniz. 

Vize servisi yetkililerimiz İngiltere öğrenci vizeniz için online başvuru formunu doldurmakta, vize randevunuzun ayarlanma, vize evraklarınızın incelenmesi, İngiltere Konsolosluğunun talep ettiği formatta vize için gerekli evraklarının hazırlanması işlemlerini kapsamaktadır.

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere çalışma vizesi Ankara Antlaşması ve Tier 2 ve Tier 5 çalışma vizesi başvuruları olarak ayrılmaktadır. İngiltere çalışma vizesi, çalışma izni (work permit) gerektirmektedir. Tier 2 ve Tier 5 İngiltere Çalışma Vizesi’nde çalışmak amacıyla başvuru yapılması için İngiltere’de başvuru sahibine istihdam sağlayacak iş yerinin belirlenmiş olması gerekmektedir. İşverenin başvuru sahibi adına çalışma izni çıkartması gerekmektedir. Çalışma vizesi için İngiltere’deki işverenin sponsorluk kaydını yaptırmış ve gerekli izinleri almış olması gerekmektedir. İngiltere Çalışma Vizesi başvuru sahibinin 16 yaşından büyük olması ve yeterli dil bilgisine ve maddi yeterliliğe sahip olması şartı bulunmaktadır. Başvuru sahibi uzun süreli vize kapsamında değerlendirilen iş pozisyonunun haricinde herhangi bir ek işte veya gönüllü işlerde ancak işverenin onayıyla çalılabilir. İngiltere çalışma vizesi, türleri ve başvuru prosedürü hakkında ayrıntılı bilgiye çağrı merkezimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

İngiltere Tier 1 Vizesi 

İngiltere Çalışma Vizesi’nin bir türü olan Tier 1 Vizesi, Tier 1 Genel Vize, Tier 1 Girişimci Vizesi, Tier 1 Yatırımcı Vizesi, Tier 1 Olağanüstü Yetenekliler Vizesi ve Tier 1 Üniversite Mezunu Girişimci Vizesi olarak 5 farklı alt kategoriye ayrılmaktadır. Tier 1 vizesi İngiltere Sınır Dairesi (UKBA) tarafından verilmektedir. İngiltere Tier 1 vizesi üniversite mezunu girişimciler, yatırımcılar olağanüstü yetenek sahibi kişiler, mühendislik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Dijital Teknoloji alanlarında başarıya ve sanat alanında olağanüstü yeteneğe sahip kişilerin başvurabileceği bir türdür. 

İngiltere Tier 2 Vizesi 

İngiltere’de çalışmak için Tier 2 vizesine başvurmadan önce lisanslı bir sponsor tarafından istihdamınızın sağlanması ve işverenden sponsorluk sertifikası alınması gerekmektedir. Ayrıca istihdam sağlayacak kurum Tier 2 çalışma vizesi başvurusu yaparken ihtiyacınız olacak diğer bilgileri de sağlamalıdır. İngiltere’de çalışmaya başlayacağınız tarih sponsorluk belgenizde bulunan tarihtir. Tier 2 vize başvuruları ortalama olarak 21 takvim günü içerisinde sonuçlanmaktadır, Birleşik Krallık Vize ve Göç Ofisi nezdinde inceleme gerektiren durumlarda bu süre uzayabilmektedir. İngiltere Tier 2 vizesiyle İngiltere’de sponsorluk belgenizde yer alan sürenin bir ay fazlası kadar kalabilirsiniz. Tier 2 vizesiyle ikamet süreniz 5 yılı geçtiğinde 5 yıllık bir uzatma talebinde bulunabilirsiniz. 

İngiltere Tier 4 Vizesi 

Tier 4 vizesi;  Tier 4 (General) ve Tier 4 (Child) olmak üzere 2 kategoriye ayrılmaktadır. İngiltere’de uzun süreli dil kursu, lisans, yüksek lisans, doktora, doktora sonrası araştırma ve mesleki sertifika programlarına dahil olacak öğrencilerin başvurması gereken vize türü Tier 4 (General) Öğrenci Vizesi’dir. 4-17 yaş aralığındaki ilköğretim ve lise eğitimini İngiltere eğitim kurumlarında tamamlayacak öğrenciler için Tier 4 (Child) vize kategorisi bulunmaktadır.

Lisans ve yüksek lisans seviyesindeki Tier 4 vizesi, uluslararası geçerliliğe sahip bir sınavdan orta (intermediate) seviyede İngilizce yeterlilik koşulu istemektedir. Lisans ve dil okulu gibi amaçlarla İngiltere’de bulunanlara çalışma izni verilmemektedir.Yalnızca lisansüstü programlara dahil olanlar haftada 20 saat part time çalışma izni verilmektedir. İngiltere Tier 4 öğrenci vizesi ile İngiltere’de öğrenim sürenizi uzatma gibi durumlarda başvuru yaparak vize sürenizi uzatabilirsiniz. Tier 4 Vize başvurularının değerlendirilme ve sonuçlandırma yetkisi yalnızca Birleşik Krallık Vize ve Göç Ofisi yetkilileri tarafından değerlendirilmekte ve sonuçlandırılmaktadır. Tier 4 vize başvuru sahipleri 10-15 dakikalık kısa bir mülakata tabi tutulmaktadır. 

Tier 5 Vizesi

İngiltere Tier 5 Vizesi ülkede geçici süre ile belirli alanlarda gönüllü olarak çalışmak isteyenlerin başvurabildiği vize türüdür. Tier 5 geçici çalışma vizesi ile 1 yıl ile 2 yıl süre ile İngiltere’de tam zamanlı çalışabilmekte, staj yapılabilmekte veya gönüllü işlerde çalışabilmektedir.  İngiltere Tier 5 Geçici Çalışma Vizesi puanlama sistemine dayalı bir vizedir. Birleşik Krallık Vize ve Göç Ofisi, Tier 5 vize başvuru sahibni değerlendirmeye tabi tutmaktadır. Tier 5 vize başvurularında, başvuru sahibinin toplam 40 puan alması beklenmektedir. Bu puanlamanın kriterleri olan iş alanı, eğitim düzeyi, gelir düzeyi ve İngilizce yeterliliği belirleyici etkenler arasında yer almaktadır.

Tier 5 Geçici Çalışma Vizesine başvurabilmek için Birleşik Krallık’taki lisanslı sponsor kurumdan kabul mektubu (COS Belgesi) bu  almış olmak ve puana dayalı değerlendirmeyi geçmek gerekmektedir. 

İngiltere Tier vizesi işlemleri oldukça dikkatli planlanmalı ve detaylı bir başvuru hazırlığı aşamasının yönetilmesini gerektirmektedir. İngiltere Tier vize işlemlerinizde İngiltere departmanı yetkililerimizden evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine kadar her aşamada yetkililerimizden destek alabilirsiniz. 

İngiltere Vize Başvurularında Biyometrik Veri Beyanı Zorunlu mu?

İngiltere vize başvurularında biyometrik veri beyanı (parmak izi) zorunlu prosedürdür. Biyometrik veri beyanı randevu gün ve saatinde gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle İngiltere vize başvuru sahibinin şahsen başvuru merkezinde bulunması zorunludur.  İngiltere vizesi için biyometrik veriler beyan edilirken parmaklarda herhangi bir süsleme, kına, boya olmamasına dikkat edilmelidir. 

İngiltere Vize Başvuruları Kaç Günde Sonuçlanır?

Kısa süreli İngiltere vizesi başvuruları ortalama olarak 15 iş günü (21 takvim günü) içerisinde sonuçlanmaktadır. Uzun süreli İngiltere vize başvuruları ise 12 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. İstisnai durumlarda başvuruların değerlendirme süresi daha uzun sürebilir. Başvurunuzu 15 iş günü içerisinde sonuçlanmayacağı durumlarda İngiltere Konsolosluğu e-mail olarak bilgilendirmektedir. Türkiye’nin ve İngiltere’nin belli başlı tatil dönemleri öncesinde başvurunuzu işlem süresi için yeterince zaman tanınmasını tavsiye ederiz. İngiltere vize başvurunuzu yolculuk tarihinizden 3 ay öncesine kadar yapabilirsiniz. 

İngiltere vizesiyle ilgili bilgi almak istediğinizde ya da vize başvuru süreciyle ilgili bir sorunuz olduğunda vize servisimizi arayabilir, İngiltere vize departmanı yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz. Vize başvurunuz tamamlandığında pasaportunuzu ofisimizden teslim alabilir veya ev/iş adresinize gönderilmesini talep edebilirsiniz. 

İngiltere vize başvurunuzu İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya ve Adana’da bulunan vize servislerimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. 

İngiltere Vize Reddine İtiraz Edilebilir mi?

İngiltere vizesine itiraz hakkı (temyiz) bulunan bir kategoride vize başvurusu yaptıysanız ve kararın yanlış olduğunu düşünüyorsanuz ya da ret nedenlerine ilişkin sağlam açıklamalarınız varsa İngiltere vizesi ret kararına itiraz edebilirsiniz. Nasıl itiraz edileceğine dair bilgiler ret kararını bildiren yazıda yer almaktadır. 

İdari inceleme hakkınız bulunuyorsa ve bu hakkınızı kullanmak isterseniz, süreçle ilgili bilgiler de ret kararını bildiren yazıda bulunmaktadır. Tam bir itiraz ya da inceleme hakkına sahip değilseniz başvurunuz yeniden değerlendirilmez.  Vize başvurunuz reddedilirse yeni bir başvuru yapabilirsiniz ancak lütfen yeni başvurunuzu ret nedenlerini gözönüne alarak hazırlayınız. 

İngiltere Vizesi Başvurularında Ayrıcalıklı Hizmetler Nelerdir?

Daha rahat bir vize başvuru deneyimi için İngiltere Konsolosluğunun sunduğu katma değerli hizmetlerden faydalanabilirsiniz. İngiltere Konsolosluğunun sunduğu katma değerli Premium Vize İşlemleri ile vize başvurunuzu kendinize göre planlayabilirsiniz. İngiltere Premium Vize İşlemleri içerisinde; 24 saatte sonuçlanan Süper Ekspres İngiltere Vizesi,  3-4 gün içerisinde sonuçlanan Ekspres İngiltere vizesi, erken saatte randevu hizmeti,değerlendirme süreci içinde pasaporta ihtiyacı olanlar için pasaport iadeli İngiltere vize başvurusu, başvuru merkezinde ayrıcalıklı hizmetlerden faydalanmak için Premium Lounge Service hizmetinden faydalanabilirsiniz. Randevu sorunu olmadan, randevu gün ve saatini beklemenize gerek kalmadan dilediğiniz gün ve saatte işlemlerinizi tamamlamak ve biyometrik verilerinizi dilediğiniz saatte verebilmek için walka-in  service’inden faydalanabilirsiniz.

İngiltere Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

İngiltere vize başvuru merkezinde randevunuzdan 15 dakika önceden bulunmanız gerekmektedir. 

18 yaşından küçük başvuru sahiplerine mutlaka bir yetişkin eşlik etmelidir. Bu yetişkin biyometrik veri kaydı esnasında hazır bulunmalıdır.

Birleşik Krallık Vize & Göçmenlik ek bilgi, ek evrak veya görüşme talep edebilir. 

Vize başvurunuzu Euroasia GVS aracılığıyla gerçekleştirmeniz kolaylaştırılmış işlem hizmetinden faydalanarak profesyonel bir başvuru deneyimi yaşayabilirsiniz. Bize ulaşın

 

EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES