x
  • Romanya E-VISA

    Romanya E-VISA

    Romanya vizesi başvurularınızı ROMANYA E-VISA portalı aracılığı ile de yapmanız mümkündür. Detaylı bilgi için bizi arayınız...

    Devamı
  • Romanya Turistik, Ticari ve Aile Ziyaret Vizeleri

    Romanya Turistik, Ticari ve Aile Ziyaret Vizeleri

    Romanya'ya yapacağınız kısa süreli seyahatlerde vize başvurunuzu en hızlı şekilde yapmak, vize ücreti ve gerekli evraklar konusunda bilgi almak için bizi arayabilirsiniz...

    Devamı
  • Transit Vize

    Transit Vize

    Balkanlar'a, Belarus'a ve Moldova'ya yapacağınız seyahatleri Romanya aktarmalı olarak gerçekleştirecekseniz transit vizeye ihtiyacınız olacaktır. Romanya transit vize başvuruları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız...

    Devamı
  • Romanya Erasmus Vize Başvuruları

    Romanya Erasmus Vize Başvuruları

    Romanya Erasmus vize başvuruları, vize sonuçlanma süresi, vize ücreti ve gerekli evraklar için tıklayınız...

    Devamı

Romanya e-vizesi alacaklara !

1) Romanya vize başvurularınızda tüm e-vize süreci yetkililerimiz tarafından yürütülecektir. Romanya vize başvurularınızda yapmanız gereken sadece randevu günü konsoloslukta hazır bulunmak olacaktır.

2) Romanya vizesi için tavsiye edilen en erken başvuru yapma tarihi: 90, en geç ise 45 gün önce olarak belirlenmiştir. Romanya vize başvuru randevularınızın onayı, Romanya Konsolosluğunun yoğunluğu ve Romanya vize başvurularınızın değerlendirme süresi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak vize başvurunuzu 90 gün önceden gerçekleştirmeye özen gösteriniz.

3) Belarus, Ukrayna, Bulgaristan, Moldova’ya Romanya üzerinden yapacağınız karayolu transit geçişlerinizde detaylı bilgiler için buraya tıklayınız.

Önemli !

Alınacak olan Romanya vizesi Schengen vizesi değildir. Geçerli Romanya vizeleri ile istisnai durumlar dışında Schengen alanlarına giriş yapılamamaktadır.

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi

Romanya Vizesi İçin En Çok Sorulan Sorular

Romanya vizesi kaç günde çıkıyor?

Ortalama işlem süresi randevudan sonra 5-10 iş günüdür. Yapılan randevu talebi sonrası konsolosluğun cevap süreci 1-4 haftayı bulabilmektedir.

Romanya vizesi için şahsen gelinmesine gerek var mı?

Her başvurularda başvuru sahibi bizzat gelmesi gerekmektedir. Daha önceden alından Romanya vizesi bu durumu değiştirmemektedir.

Başvuru için otel ve uçak satın alınması isteniyor mu?

Başvurularınızda otel veya konaklama yeri ve uçak bileti belirtilmelidir. Satın alınma koşulu yoktur kısmı ön ödemeli veya ödemesiz rezervasyon olarak başvuru dosyanıza ilgili belgeleri ekleyebilirsiniz.

Değerli ziyaretçimiz, Romanya vizesi sayfamıza hoş geldiniz. 

Schengen vizesi kategorisine girmeyen ancak geçerli multi giriş, çıkışlı Schengen vizesi sahiplerine vizesini kullanmış olma şartı ile izin verilmektedir. Aldığınız vize tek girişli ise bu hakkınızı da Romanya‘da kullanmanız durumunda giriş ve çıkış yaptığınız zaman vizenizi kullanmış sayılacaksınız.

Romanya Schengen vizesi işlem kapsamında olmadığı için Romanya Büyükelçiliği himayesinde vize işlemlerine başvuru yapmanız gerekecektir.

Romanya, Bordo Pasaport sahibi kişilere vize işlemlerini şart koşmaktadır. Romanya ziyaretinde bulunacak kişiler Romanya Büyükelçiliği tarafından talep edilen prosedürlerin tümünü tamamladıkları takdirde seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Romanya vize uzmanlarımız tarafından hazırlanan bu yazımızla Romanya vize şartları, Romanya vizesi kaç günde çıkar, Romanya vize fiyatları gibi genel bilgileri edinebilirsiniz. Vize işlemleri kişisel özelliklere göre değişiklik gösterebileceğinden seyahat amacınızı, planınızı ve ziyaret sürenizi belirledikten sonra evraklarınız ve diğer başvuru prosedürü için danışmanlarımızdan süreç hakkında bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

Romanya vizesi sayfamızda sizin için derlediğimiz bilgiler genel vize şartlarını kapsamaktadır. Romanya Büyükelçiliği kişisel durumunuza göre ek evrak talep edebilir ve sizi mülakata çağırabilir.

Romanya vizesi için başvurunuzu vizen kapında uygulamamızdan faydalanarak gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuz evinizden ya da ofisinizden ayrılmadan uzmanlarımız aracılığıyla gerçekleştirilir, vizeniz güvenle alınarak pasaportunuz sizi yormadan adresinize ulaştırılır. Size en yakın şubemiz ya da merkez ofisimizden uygulamamız hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Romanya Vize İşlemleri

Romanya vize işlemleri Büyükelçilik himayelerinde çalışan Konsolosluk merkezleri aracılığıyla tamamlanmaktadır. 
Romanya vizesi online olarak temin edilerek doldurulacak formun talebiyle başlar ve evraklarınızın bu form ile birlikte sisteme girişi ile devam eder. Süreç basit ve kolay görünse de evraklarınızda ya da işleminizin herhangi bir adımında yapacağınız hata ret almanıza neden olabilmektedir.

Romanya konsolosluğu vize merkezlerine başvuruda bulunmadan önce seyahat amacınızı netleştirmeniz, sürenizi belirlemeniz gerekir. Seyahat amacına göre Romanya vize kategorileri de farklılık göstermektedir.

Romanya Vizesi Kategorileri

  • Havaalanı transit vizesi (A tipi )
  • Transit vize (B tipi)
  • Kısa süreli vize (C Tipi)
  • Turist Vizesi (C/TU)
  • Ziyaret Vizesi (C/VV)
  • Ticari Vizesi (C/A )  
  • Nakliye Vizesi (C/TR)
  • Spor faaliyetleri (C/SP)
  • Kültürel, kısa süreli tıbbi tedavi bilimsel, insani ya da diğer faaliyetler vizesi (C/ZA)
  • D Tipi Vize 
  • Romanya E-Vize

Yukarıda belirtilen vize kategorilerinden seyahatinize uyumlu olan vize türünde  başvurunuzu yapabilirsiniz. Mesleki, Kişisel ve mali evraklarınızla birlikte sisteme gireceğiniz dosya Konsolosluk vize yetkilileri tarafından incelenecektir. Sunduğunuz dosyada yer alan beyan ve ibrazların doğruluğu kontrol edilerek söz konusu şartlara uygunluğunuz halinde vizeniz olumlu sonuç alacaktır. 

Vize başvurunuzun teyit edilemez evraklar, eksik beyan gibi sebeplerle ret almaması için profesyonel destek almanızı öneriyoruz. Romanya Vize işlemleri için danışmanlarımızı arayarak iş birliğimizi başlatabilirsiniz. Vize almak ciddi iştir, işlemlerinizi riske atmayın.

Romanya Vize Başvurusu

Romanya vize başvurusu kısa süreli vize işlemleri Büyükelçilik onayıyla gerçekleşmektedir. 
Online temin edilecek form eksiksiz doldurulmalı ve vize kategorinize uyumlu, süreniz ve kişisel özelliklerinizi karşılayan evrak listeniz talep edilen normlarda teslim edilmelidir.

Romanya oturum vizeleri ise sadece Romanya İçişleri Bakanlığı Romanya Göçmen Bürosu’nun onayı kapsamındadır.

Romanya vize randevu şartı uygulamaktadır. Online formunuzun doldurulmasını takiben tarafınıza otomatik olarak bir randevu oluşturulur. Randevu gününü seçme şansınız yoktur.

Euroasia GVS ülke uzmanlarımızı arayarak başvuru, randevu ve evraklarınıza dair kişisel özelliklerinize uygun olan yasal düzene uygun işlemlerinizi hızla gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye ve Romanya Devleti arasında yapılan anlaşma gereği; Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri vizeden muaf olarak seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir.

Romanya vizesi işlemleri Türkiye'de Ankara Romanya Büyükelçiliği, İstanbul Romanya Başkonsolosluğu ve İzmir Romanya Konsolosluğu aracılığıyla ve bölge düzenlemesine göre yürütülmektedir.

EAGVS Şube ve merkez ofislerimize ulaşarak ya da müşteri hizmetleri veya canlı destek servisimizden bizlere ulaşarak vizen kapında uygulamasından faydalanabilirsiniz.

Vizen kapında uygulaması bulunduğunuz yerden ayrılmadan; evinizde ya da ofisinizde başvuru imkanı sunar. Bu sayede hem zamandan hem de yaşanabilecek olumsuzluklarda korunarak asgari riskle başvurunuzu gerçekleştirirsiniz. 

Romanya vize başvurusu ile ilgili her türlü sorun, soru ve işbirliği için lütfen tıklayınız. Romanya vize uzmanlarımız kişisel evrak listeniz, vize ücret hesaplamanız ve vize ret mektuplarınız dahil her türlü vize sorunuzu cevaplayacaklardır.

Romanya Vizesi Gerekli Evraklar

Romanya Vize Evrakları

Romanya vize evrakları başvuru sahibinin kişisel, mesleki ve mali özelliklerini kapsayan nitelikte talep edilmektedir. Bu sebeple evraklarınız şahsınıza özel olarak hazırlanarak sisteme girilmelidir. Aşağıda bilginize sunduğumuz Romanya vize başvuru evrakları genel bazda talep edilen belgelerdir.
Kişisel özelliklerinize, ziyaret sebebinize ve ziyaret sürenize uygun liste için lütfen danışmanlarımıza ulaşınız.

Romanya Vizesi Gerekli Evraklar

  • Romanya Vizesi Başvuru Formu – Form Büyükelçilik resmi yönlendirmesiyle online olarak temin edilerek  doldurulmaktadır. Formunuz eksiksiz olmalı ve diğer evraklarla teyit edilebilir beyanlar içermelidir. Örnek form için tıklayınız.
  • İngilizce vize talep dilekçesi – Seyahat sebebinizi içeren, seyahat sürenizi belirten dilekçeniz seyahat planınızı da içermelidir. Danışmanlarımız size dilekçe yazımı konusunda yardımcı olacaklardır. Örnek Ticari Vize Talep Dilekçesi ve Turistik Vize Dilekçesi için tıklayınız. 
  • Pasaport - Vize bitişinizden sonra azami 6 ay geçerli ve Romanya Vizesi  için en az 2 boş sayfası bulunan pasaportunuz kimliğinizle aynı bilgileri içermelidir.
  • Biometrik fotoğraf – 2 Adet belirtilen özelliklerde fotoğrafınız dosyanıza eklenmelidir. Fotoğraf özellikleri için tıklayınız.
  • Banka hesap dökümü – Adınıza açılmış banka hesabınızın son 3 aylık giriş çıkışı Romanya vizesi evrakları dosyanıza eklenmeli ve belge banka yetkilisi tarafından kaşelenerek imzalanmalıdır. Yetkilinin imza sirküleri de talep edilecektir.
  • Gelir belgeleri – Maaşınız (son 3 aya ait maaş bordrosu), kira gelirleriniz gibi gelirinizi onayan evraklar faaliyet alanına göre tasnif edilerek dosyanıza eklenmelidir.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği – Aile bağlarınızı ve ikamet kaydınızı da içeren evrakınız Romanya vize belgeleri arasında bulunmalıdır.
  • Kimlik fotokopisi – Pasaport bilgilerinizle aynı bilgileri taşıyan kimlik fotokopiniz dosyanızda bulunmalıdır.
  • Seyahat Rezervasyonları – Uçuş ve konaklama rezervasyon belgelerinizi tarihler belirgin olacak şekilde dosyanıza eklemelisiniz.
  • Seyahat Sağlık Sigortası – Uluslararası seyahat özelliklerini kapsayan poliçeniz dosyanızda bulunmalıdır. Romanya vize danışmanlık hizmetimiz kapsamında uygun şartları taşıyan poliçe tekliflerimizden faydalanabilirsiniz.
  • Romanya vize ücreti dekontu- Romanya vize ücreti 2024 tarifesinde söz konusu kategoriyi ve seyahat süresi üzerinden hesaplanmış ücretin ödendiğine dair dekont evraklara eklenmelidir.

Romanya Vizesi Mesleki Evraklar

Şirket Evrakları – Tamamı güncel tarihli olmak kaydıyla; Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri, İş veren ise 4B Hizmet Dökümü çalışan ise 4A Hizmet dökümü dosyaya eklenmelidir.

Romanya Vizesi Başvurusunda bulunacak kişi Emekli ise

  • Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi
  • Emekli olunmuş kurumdan alınan yazı

Memur ise

  • Çalışılan kurumdan alınan görev ve izin Belgesi 
  • Görev Kimlik Kartı Fotokopisi 
  • Orijinal Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı)

Öğrenci ise

  • Eğitim alınan kurumdan alınan öğrenci belgesi (Orijinal, güncel)
  • Başvuru sahibi 18 yaş altında ise ailesi tarafından noterden onaylatılmış izin belgesi orijinal olarak Romanya Vize evrakları arasında bulunmalıdır.

Çiftçi ise
Başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Ziraat Odasından alınmış sicil kaydı, gelir elde edilen bir toprak var ise o toprağa ya da ürüne dair belgeler Romanya vizesi gerekli evraklar içinde olmalıdır.

Romanya Vizesi Ret

Romanya vize ücreti 2024

Romanya vize başvuru formu ile birlikte verilen evraklarla talep edilen harç ödemesi Romanya vize ücreti 2024 tarifesinde listelenmiştir. Euro bazında ödeme alınır ve ortalama kısa süreli bir vize için 80 Euro harç ödemesi yapılmaktadır.

Romanya vizesi idari ücretlendirme başlığı altında alınan harç ücretleri Büyükelçilik tarafından her yılbaşında kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Lakin vize süreniz, kategoriniz ya da varsa sizi ayırt eden özel bir durumunuz ücretlendirmede farklılık yaratacaktır. 

Özelliklerinize uygun harç hesaplaması ve ödeyeceğiniz diğer ücretlerin tam listesi için Romanya Vizesi uzmanlarımızdan bilgi almanız gerekecektir.
Romanya vizesi ücreti devredilemez, şahsa özel olarak işleme alınır. Ayrıca başvurudan vaz geçmeniz ya da olası bir ret durumunda iade edilmeyecektir. Bu sebeple başvurunuzun gerekli özen ve dikkatle yapılması çok önemlidir.

Romanya vize danışmanlarımız aracılığıyla yapacağınız başvurularınızda zaman kaybı yaşamaz, gereksiz risk almazsınız. Vize işlemleri uluslararası kanunlar bazında düzenlenir ve belli kriterler sizin dikkatinizden kaçsa dahi vize merkezindeki yetkililerden kaçmayacaktır. 

Romanya vize şartlarını tam anlamıyla taşıdığınızı düşünseniz dahi sisteme kaydedilen dosya bu güveni vermiyorsa vize alımınızı gerçekleştiremezsiniz.
Romanya vize başvurularınız için vizen kapında uygulamasının avantajlarını kullanarak eksiksiz dosya teslim ederek, her türlü olasılığa hakim bir ekiple vizenizi güvenle alabileceksiniz. Vize ciddi iştir risk almayın.

Romanya vize ücreti 2024 tarifesine dair ek bilgi, başvuru evraklarınızın listesi ve diğer konular için danışmanlarımıza ulaşmanız yeterli.

Romanya vizesi kaç günde çıkar?

Romanya vizesi çıkma süresi ortalama 5 ila 10 iş günüdür. Bu süre vize şartlarının tamamını taşıyan doğru bir dosya ile başvuru yapıldı ise mümkün olacaktır.
Romanya ülke uzmanlarımız asgari 15 gün önceden sisteme dosyanızın girişinin yapılmasını tavsiye ederler. Türkiye ve Romanya resmi tatilleri, sistem arızaları ya da güncel diplomatik değişiklikler başvuru işlem sürecini uzatabilecektir.

Ayrıca başvurunuz eğer yanlış evrak ile yapılış ise olası ret ya da alternatif evrak isteği sürecinizin daha da uzamasına sebep olacaktır. 

Romanya vizesinin onay alması Romanya topraklarına giriş garantisini vermez. Ülkeye girişinizde sınır polisleri ayrı bir inceleme yapacaktır.
Romanya’ya kendi özel araçlarınızla seyahat edecekseniz “Rovignette” adı verilen elektronik otoyol geçiş kartlarını sınır kapılarında alarak araçlarınızın ön camlarına takmanızı öneririz.

Romanya Vize Reddi

Romanya vize reddi karşınıza çıkabilecek bir olasılıktır. Vize reddi aldığınızda tarafınıza teslim edilen belgede ret konunuz net olarak belirtilecektir.
Vize ret evrakınızı danışmanlarımızla paylaşarak sorununuzu çözebilir vakit kaybetmeden yeni başvurunuzu yapabilirsiniz.

Vize reddi genel olarak evrakların eksik, yanlış ya da güncel olmaması nedeniyle karşımıza çıkmaktadır. Bu konuların dışında elbette önceki seyahatlerinizde kurallara uyumunuz da önemlidir.

Vize reddi alındığında ödediğiniz ücretler iade olmayacak, zaman kaybedildiği için evraklarınız güncelliğini yitirecek ve tüm sürece baştan başlamanız gerekecektir. Tüm bu risklerin asgari düzeyde olması için profesyonel yardım almanız başvurunuzun süreci için sağlıklı bir tercih olacaktır.

Romanya vize başvuru evrakları nelerdir?, Romanya vizesi ne kadar?, Romanya vizesi kaç günde çıkar? Gibi tüm sorularınız için bizlere ulaşabilir. Ret mektubunuzu bizimle paylaşabilir ve çözüm sürecini danışmanlığımızla tamamlayabilirsiniz.

Keyifli seyahatler...

Romanya Vizesi Bilgi

 

Romanya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Romanya Vizesi 2022
Ö.K 17/02/21, 11:42 Cevabı Görüntüle
Romanya’ya turistik amaçlı seyahat etmek istiyorum, muhtemelen bir haftalık bir seyahatim olacak Türkiye’de bir şirkette çalışmıyorum ancak sözleşmeli olarak çalıştığım yerler oldu, hatta Romanya Vizesi 2022 başvurum sırasında da bir şirket ile muhtemelen sözleşmem olacak, bu arada ben grafiker olarak evimden çalışıyorum. Sizlere sormak istediğim sorularım ise vize başvurum sırasında bir problem yaşar mıyım? Online olarak başvurunun nasıl yapıldığına dair çok bir bilgi edinemedim internetten her sayfada farklı farklı yazmışlar. Ücretler konusunda da bazıları 80€ bazıları 120€ gibi farklı farklı ücretler ile karşılaşıyorum. Sizin sayfalarınız daha toplu göründüğü için sizlerden bilgi almayı tercih ettim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Romanya Vizesi Bodrum
R.F. 15/06/20, 15:36 Cevabı Görüntüle
Merhaba Romanya Vizesi Bodrum ili üzerinden başvuru kabul ediliyor mu? Romanya’da ikamet eden orada süresiz oturumla kalan ailemi ziyaret etmek istiyorum. Burada üniversite öğrencisiyim. Bizim bir ayağımız Romanya’da bir ayağımızda Türkiye’de. Şu an ailemle birlikte Bodrumda ki yazlığımızda tatil yapıyoruz. Birkaç hafta sonra ailem Romanya’ya gidecek. Ben de şu an okulum tatil olduğu için onlarla gitmek istiyorum. Konu hakkında bilgi verebilmeniz mümkün mü? Ne tür işlemler yapmamız gerekiyor? Ben 18 yaşından büyük olduğum için turistik vize mi almam gerekiyor? Yoksa aile akraba ziyareti adı altında mı seyahat edeceğim. Konu hakkında yardımlarınızı rica edeceğim.
Romanya Vizesi Trabzon
A.Y. 15/06/20, 15:09 Cevabı Görüntüle
Merhaba Romanya Vizesi Trabzon ili üzerinden alınabiliyor mu? Vize başvurusu yapmak istiyoruz ama, vize başvurumuzu buradan yapıp yapamayacağız konusunda bilgi sahibi değiliz. Firma ortaklarımız Romanya’ya belli aralıklarla sürekli seyahat etmek durumundalar. Pandemi öncesi edindiğim ticari vize ile gidip geliyorduk ama şu an için hali hazırda geçerli vizeleri ne yazık ki yok. Pandemi öncesi şirketimiz İstanbul’daydı ve vize işlemlerimizi İstanbul Romanya Başkonsolosluğu üzerinden yapıyorduk. Şimdi tekrar vize başvuru yapabilmemiz için Trabzon’da bir temsilcileri var mı? Nereden vize başvurusu yapmamız gerekiyor? Şirket ortaklarımız gidecekler, hali hazırda karşı taraftan gelen davetiyemizde yok. Konu hakkında yardımcı olma şansınız var mı? Teşekkürler ilginiz için şimdiden.
Romanya Vizesi Adana
E.Ş. 13/06/20, 13:16 Cevabı Görüntüle
Merhaba, Romanya Vizesi Adana ilinden alınabiliyor mu? Adana’da ikamet ediyoruz ve mümkün mertebe en kısa sürede şahsi aracımızla Bulgaristan üzerinden Romanya’ya seyahat etmek istiyoruz. Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerimiz Romanya İkinci Lig kulüplerinden bir takımla yapacağımız futbol müsabakasını izlemek üzere Romanya’ya seyahat edecekler. Elimizde orada ki kulüpten gelen bir davetiye mektubu var. Ayrıca bir evrak edinmemiz gerekiyor mu? Buradan ( Adana’dan ) başvurumuzu yapabiliyor muyuz? Biraz araştırdım ve edindiğim bilgilere göre başvurumuzu Ankara’dan yapmamız gerekiyormuş. Doğru mu? Yöneticilerimizin de Ankara’ya gitmeleri gerekiyor mu? Konu hakkında detaylı bilgileri vermenizi ve genel anlamda bir özet geçmenizi rica edeceğim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederiz.
Romanya Vizesi Kayseri
J.K. 13/06/20, 13:06 Cevabı Görüntüle
Merhaba, Romanya Vizesi Kayseri üzerinden alınabiliyor mu? Kayseri’de ikamet ediyorum ve olabildiğince kısa bir sürede Romanya’ya bir aile ve akraba ziyaretinde bulunmak istiyorum. Romanya’ya seyahat edebilmek için ne tür işlemler yapmam gerekiyor? Kayseri’de bir aile şirketimiz var. Ben iş konusunda çok faal olmasam da sigortam her ay düzenli yatıyor ve maaş hesabıma düzenli olarak her ay maaş yatıyor. Vize ile ilgili olarak ne gibi evraklar sumamız gerekiyor? Benim burada hazırlamam gereken evraklar, kuzenimin Romanya’da hazırlayıp tarafıma iletmesi gereken evraklar nelerdir? Sanırım oradan; Resmi kurumlardan alınmış ve adıma çıkarılmış bir davetiyenin alınması gerekiyormuş. Bu gerçekten gerekli mi? Kuzenimi olabildiğince uğraştırmamaya çalışıyorum ama illa alınması gerekiyor diyorsanız alacak. Konu hakkında genel hatlarıyla bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Geri dönüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Romanya Vizesi Konya
T.L. 12/06/20, 15:04 Cevabı Görüntüle
Merhaba Romanya Vizesi Konya ili üzerinden alınabilen bir vize çeşidi midir? Romanya’da ikamet eden bir arkadaşımı ziyaret etmek istiyorum. Arkadaşım Romanya vatandaşı ve bana oradan bir davetiye göndereceğini söyledi. Ben buradan ne tür hazırlıklar, işlemler yapmalıyım? Hali hazırda üniversiteyi yeni bitirdim ve bir işte falan çalışmıyorum. Sadece banka hesaplarımı sunarak başvurumu yapabilir miyim? Birkaç sayfayı karıştırdım ve direkt çalışma evraklarından bahsediliyor. Ben çalışma evrakı sunamıyorum. Bu durumda başvurum kabul edilmeyecek mi? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Romanya Vizesi Gaziantep
A.L. 11/06/20, 14:16 Cevabı Görüntüle
Romanya Vizesi Gaziantep ili için ne şekilde alınmaktadır? Biz Gaziantep’de ikamet etmekteyiz. Önümüzdeki ay içerisinde şirket sahibimiz Romanya’daki iş ortağımızla ticari iş görüşmeleri yapmak için Romanya’ya seyahat edecekler. Konu hakkında ne gibi bir prosedür izlememiz gerekiyor? Ne tür işlemler yapmamız gerekiyor? Konu hakkında yardımcı olma şansınız var mı? İşverenimiz yani şirket sahibimiz daha önce Romanya’ya hiç seyahat etmediler. Şimdiye kadar gidip gelen hep sigortalı çalışanlarımızdı ve işlemlerini burada ki bir acenta üzerinden yapıyorduk. Şirket sahibimiz için ne gibi bir prosedür izlememiz gerektiğini bilmiyoruz maalesef. Konu hakkında yardımcı olma şansınız var mı?
Romanya Vizesi Edirne
J.F. 11/06/20, 14:01 Cevabı Görüntüle
Romanya Vizesi Edirne üzerinden başvuru yapılarak alınabilecek bir vize çeşidi midir? Romanya’ya bir aile akraba ziyaretinde bulunacağız ama öncesinde vize işlemlerimizi ne şekilde yapacağımızı bilmiyoruz. Romanya’ya eşim ve 2 yaşındaki çocuğumla, arabamızla seyahat edeceğiz. Vize başvurusunu hangi ilden yapmamız gerekiyor? Ne gibi bir prosedür izlenmesi gerekiyor? Ne tür işlemler yapılması gerekiyor? Konu hakkında genel hatlarıyla bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler ilginiz için.
Romanya Vizesi Tekirdağ
K.Ş. 11/06/20, 13:47 Cevabı Görüntüle
Merhaba, Romanya Vizesi Tekirdağ ilinden başvuru yapmak istiyoruz bu mümkün mü? Buradan kendi şahsi aracımızla Rusçuk üzerinden Bükreş’e gitmeyi planlıyoruz. Bunu için sadece Romanya vizesi almamız yeterli oluyor mu? Bulgaristan sınırlarından da geçeceğimiz için, Bulgaristan’dan da transit vize almamız gerektiği söyleniliyor doğru mu? Burada evraklarımızı hazırlarken ne gibi evraklar hazırlamamız gerekiyor? Araçla gideceğimiz için aynı zamanda Bulgaristan’la da ilgili evraklarda hazırlamamız gerekiyor sanırım. Doğru mu? Başvurumuzu Tekirdağ’da bir yere mi yapacağız yoksa başka bir ile mi gitmemiz gerekiyor? Konu hakkında yardımlarınızı rica ederiz. Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Romanya Vizesi İzmir
E.T. 11/06/20, 13:32 Cevabı Görüntüle
Merhaba,Romanya Vizesi İzmir üzerinden başvurusu yapılabilen bir vize çeşidi midir? Önümüzde ki ay şirketimizde sigortalı gözüken bir çalışanımızı Romanya’ya ticari iş görüşmeleri yapması için göndermeyi planlıyoruz. Şu an için Romanya’da iş yapmayı planladığımız şirketle bir anlaşma sağlamadığımız, iş yapmadığımız için bize doğal olarak ticari bir davetiye gönderemiyorlar. Bu durumda da ticari vize başvurusunda mı bulunmamız gerekiyor yine? Karşı taraftan davetiye almamamız problem teşkil ediyor mu? Ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor? Başvurumuzu İzmir2den yapabiliyor muyuz? Konu hakkında geri dönüşlerinizi bekliyoruz. Teşekkürler şimdiden.
Turistik Vize İşlemleri
Ticari Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Transit Vize İşlemleri
Vize Başvuru Formu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';