x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Staj Vize İşlemleri

Almanya’da staj yapacağınız süre 90 günü aşmayacak ise Schengen vizesi alabilirsiniz. Schengen vize başvurularında, 12 yaş üstü tüm başvuru sahiplerinin şahsen parmak izi beyanında bulunması zorunludur. 25 Eylül 2014 tarihinden sonra Schengen vize başvurularında parmak izi vermiş kişiler bu prosedürden muaf tutulabilir. 

Almanya Staj Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar 

Standart Evraklar

  • Pasaport

Seyahat sonlanma tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaport. Almanya vize başvurunuzda sunacağınız pasaport 10 yıldan eski olmamalı; en az 2 adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuza ek olarak pasaportunuzda kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisini varsa son 3 yıl içerisinde temin etmiş olduğunuz Schengen, Amerika, Kanada, Avustralya, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda…vizelerinizin fotokopilerini ibraz etmelisiniz. Evlilik ve boşanma durumlarından dolayı soyadı değişikliği olmuş başvuru sahibinin güncel kimlik bilgilerini içeren pasaportla başvuru yapması gerekmektedir.

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Nüfus Cüzdanınızın okunaklı ön ve arka yüzünün fotokopisini sunmalısınız. Ayrıca yeni çipli kimliğinizle başvuruda bulunmuş ve yeni kimliğiniz Almanya staj vizesi başvuruları sırasında hazır değilse, nüfus müdürlüklerinden temin edeceğiniz geçici kimlik belgenizi ibraz etmeniz gerekecektir.

  • Almanya Vize Başvuru Formu

Almanya ziyaret vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmalı, şahsen imzalanmalıdır. 90 günden az staj vize başvuruları için Schengen vize başvuru formu, daha uzun süreli vize başvuruları için Almanya ulusal vize başvuru formu doldurulmalıdır.

  • Biyometrik Fotoğraf

Schengen Biyometrik ölçülerine uygun, arka fonu beyaz, son 6 ay içerisinde çekilmiş, 35x45 mm ölçülerinde 1 adet fotoğraf ibraz edilmelidir. Arka fonu beyaz olması gereken fotoğraflarınızın pasaportunuzda bulunan herhangi bir vizede kullanılmamış olması gerektiğini hatırlatırız.

  • Seyahat sağlık sigortası

30.000 Euro teminatı bulunan seyahat sağlık sigortanızı, ıslak kaşe ve imzalı olarak sunmalısınız. Seyahat sağlık sigortanız seyahat tarihlerinizi kapsayacak şekilde düzenlenmiş olmalıdır. Seyahat sağlık sigortalarınız seyahat tarihinizden en az bir gün önceyi ve bir gün sonrayı kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır. Talebiniz halinde sigorta poliçenizi orijinal, kaşeli şekilde düzenlenmekteyiz.

  • Seyahat Rezervasyonları

Uçuş rezervasyonlarınız adınıza düzenlenmiş ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.

Konaklayacağınız ikamet adresine ait adres ve adres muhattabının iletişim bilgilerini içeren yazı.

almanya staj vizesi

Mesleksel Duruma Göre Değişen Evraklar

Çalışanlar için;

  • AB teşvik programlarıyla gerçekleştirilen stajlar için;

AB Yerleştirme ve eğitim programı kapsamında Erasmus stajyerleri/bursiyerleri Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj göreceklerine dair belgeyi sunmalıdırlar.

Türkiye’de üniversite öğrenimine devam eden öğrencilere 2. sınıfın sonunda sunulan staj imkânı için iş bulma birimi (ZAV) tarafından aracı olduğunu gösteren belgenin aslı ibraz edilmelidir.  

  • Uluslararası değişim programı çerçevesinde yapılan stajlar için;

Aracı olan kurumun staj detaylarını içeren yazısı gerekmektedir. (Örnek; DAAD-IAESTE, AIESEC, IAAS, GIZ, BVMD vb.)

  • Staj Sözleşmesi

Almanya’da staj yapılacak kurumla yapılan sözleşme sunulmalıdır. Erasmus stajyerleri için “Learning Agreement for Traineeships” tüm sayfaların eksiksiz olarak imzalanmış olması gerekmektedir.

Staj sözleşmesinin sunulamadığı durumlarda Almanya’daki işveren tarafından staj teyit yazısı sunulmalıdır. Teyit yazısı staj ücretinin, staj tarihleri, ve vize başvuru sürecinde staj sözleşmesinin neden sunulmadığına dair bilgi içermelidir.

Müracaat sahibinin güncel olarak Türkiye’de çalıştığı iş ile ilgili aşağıdaki belgelerin Almanca tercümelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

  • İş Sözleşmesi

Üniversite’de akademisyen olarak sözleşmeli çalışan eğitim personellerin öğrenim kurumuyla yaptığı iş sözleşmesini ibraz etmelidir (90 gün ve üzeri başvurular için)

  • Öğrenci Belgesi

Başvuru sahibi hem çalışıyor hem okuyorsa okuldan öğrenim durum belgesinin orijinali ibraz edilmelidir.

Öğrenciler için;

  • Muvafakatname

18 yaşını doldurmamış kişiler için hem anne hem de baba tarafından imzalı, noter onaylı, son 6 içerisinde temin edilmiş muvafakatname aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir. Vize başvuru formlarının hem anne hem de baba tarafından imzalı olması gerekmektedir. Boşanma durumunda velayet kararı sunulmalıdır.

  • Öğrenci Belgesi

Kişinin Türkiye’de öğrenim gördüğü kurumdan orijinal öğrenci belgesi temin etmesi gerekmektedir.

almanya staj vizesi

  • Staj Belgesi

Stajın hangi kurum aracılığıyla yapıldığına dair staj belgesi ibraz edilmelidir.

AB teşvik programlarıyla gerçekleştirilen stajlar için;

Örneğin; AB Yerleştirme ve eğitim programı kapsamında Erasmus stajyerleri/bursiyerleri Türkiye’de eğitim gördükleri üniversiteden staj göreceklerine dair belgeyi sunmalıdırlar.

Türkiye’de üniversite öğrenimine devam eden öğrencilere 2. sınıfın sonunda sunulan staj imkânı için iş bulma birimi (ZAV) tarafından aracı olduğunu gösteren belgenin aslı ibraz edilmelidir. 

  • Staj Sözleşmesi

Almanya’da staj yapılacak kurumla yapılan sözleşme sunulmalıdır. Erasmus stajyerleri için “Learning Agreement for Traineeships” tüm sayfaların eksiksiz olarak imzalanmış olması gerekmektedir.

Staj sözleşmesinin sunulamadığı durumlarda Almanya’daki işveren tarafından staj teyit yazısı sunulmalıdır. Teyit yazısı staj ücretinin, staj tarihleri, ve vize başvuru sürecinde staj sözleşmesinin neden sunulmadığına dair bilgi içermelidir.

  • İş Sözleşmesi

90 gün ve üzerinde Almanya’da ikamet etmeyi planlayan müracaat sahipleri üniversite eğitim görevlisi gibi görevlerde sözleşmeli olarak çalışan olma durumlarında iş sözleşmesini sunmalıdırlar.

  • Burs veya Hibe Belgesi

Almanya’da ikamet edeceği süre boyunca geçimini ne şekilde sağlayacağına dair belgeler ibraz edilmelidir. Belge stajyerin burs alma bilgisini, burs miktarını ve burs alacağı dönemi kapsamalıdır.

Almanya Staj Vizesi Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Almanya vizesi başvuru formunuzun 17. maddesinde ikamet adresinizin yazılı olduğundan emin olunuz.
  • Gerek duyulması halinde Almanya Konsolosluğu ek belgeler de talep edilebilir.
  • Yukarıda belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulmuş olması vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağını garanti etmez. Almanya vize başvuruları konusunda nihai karar yalnızca Almanya diplomatik temsilciliklerine aittir. 
  • Planladığınız seyahat tarihinden en geç 15 gün önce vize başvurunuzu tamamlamanız gerekecektir. 
  • Seyahat tarihinizden en erken 3 ay önce başvuruda bulunma hakkına sahipsiniz. 
  • Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı veya Almanya’nın Paskalya ve Noel Bayramları öncesinde işlem süreleri uzayabilir. 

almanya staj vizesi

 

daha fazla göster

Almanya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu
Turistik Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Transit Vize İşlemleri
Vize Ücreti
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES