x
Almanya

Vize İşlemleri

Almanya

Almanya Oturum İzni Gerekli Evraklar

Almanya ulusal vize ile başvuru sahibi 180 gün içerisinde maksimum 90 gün bölgede konaklama hakkına sahip olur. Başvuru sahibi aynı zamanda Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahip olur. 
Almanya’da kesintisiz olarak 90 günden fazla konaklayacaksanız ulusal vize almanız gerekmektedir. Almanya ulusal vizesi aile birleşimi, öğrenci veya çalışma amaçlı ikametler için talep edilen bir vizedir.

Almanya ulusal vize başvurusu konsolosluk yetkili birimine şahsen yapılmaktadır.
Almanya ulusal vize başvurularında 12 yaş üstündeki kişilerin parmak izi ibrazı zorunludur. Çocuklar ve bebekler de başvuru sırasında hazır bulunmalıdırlar. 
 

almanya oturum izni için gerekli evraklar

Almanya Ulusal Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

  • Pasaport

Geçerliliği bulunan pasaport

  • Fotoğraf

6 aydan eski olmayan, 35 x 45 milimetre ebatında fotoğraf. Başvuruda bulunan kişinin
başörtüsüz ve gözlerini kapatacak herhangi bir şey olmadan tam karşısıdan çekilmiş fotoğraflar beyan edilmelidir.  Dini gerekçelerle istisnalar yapılabilir, ancak bu durumda bile başvuru sahibinin gözlerin önü kapatılmamalıdır. 

  • Seyahat Sağlık Sigortası 

Schengen ülkelerinde kalınacak toplam süre için geçerliliği bulunması gereken sigorta, en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.  Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat mevcut değilse, genellikle saat 12:000 kabul edilir. Dönüş tarihlerinizle ilgili bir esneklik öngörüyorsanız, seyahat sağlık sigortanızın geçerlilik süresini de bir kaç gün uzun tutmanızda yarar vardır. Sigorta poliçesinin aslı ile birlikte fotokopisi de ibraz edilmelidir. 

Almanya Aile Birleşimi Evrak Listesi

Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu
Başvuru sahibi tarafından imzalanmış (onaylanmış) ikamet belgesi

  • Pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Her iki eşin de nüfus bilgilerini içeren evlenme kayıt örneği
  • Başvuru sahibine ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Eşlerin öncesinden gerçekleştirmiş oldukları evlilikleri var ise, bununla ilgili olarak gerekçeli boşanma ilamı ve ihtiyaç durumuna göre Türkiyeden yada Almanyadan  alınmış tanıma ve tenfiz kararı.
  • Almanyada yaşamakta olan ikamet evrağı
  • Almanyada yaşayan eş Alman vatandaşı olduğu takdirde pasaport ya da kimlik fotokopisi, eşin doğumu Almanya'da gerçekleşmiş ise Alman doğum belgesi
  • Temel düzeyde Almanca bilgisini kanıtlar bir belge (A1)

Almanya Çalışma Evrak Listesi

  • Yabancı bir okuldan kazanılan yükseköğrenim diploması
  • Mesleki eğitiminizi yurtdışında tamamladıysanız mesleğiniz Alman Çalışma Ajansının güncel listesinde yer almalıdır.

Almanya Eğitim İçin Gerekli Evrak Listesi

  • Almanca dilinde eksiksiz doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış iki adet başvuru formu
  • Başvuru sahibi tarafından imzalanmış (onaylanmış) ikamet belgesi
  • Pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Özgeçmiş
  • Motivasyon yazısı
  • Dil bilgisi yeterliliğine sahip belge
  • Öğrenim durumunuza göre evraklar değişiklik gösterebilmektedir. 

Almanya Ulusal Vize Başvurularında Pasaportların Teslimi

Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Başkonsolosluğu’na ulusal vize talebinde bulunan başvuru sahipleri pasaportlarının ikamet adreslerine geri gönderilmesini talep edebilirler. 
Pasaport tesliminden sonra başvuru sahibi vizedeki tüm bilgilerde yanlışlık olup olmadığını kontrol etmelidir.  Almanya diplomatik temsilcilikleri gerek duyması halinde Vize Bölümünce ek belge talebinde bulunabilir. Belirtilen belgelerin eksiksiz olarak beyan edilmesi mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir.

Almanya Konsoloslukları Görev Alanları

Almanya Büyükelçiliği görev alanı dahilindeki iller:
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum ,Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay/Antakya, İçel (Mersin), Iğdır, K.maraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.
Almanya Başkonsolosluğunun görev alanı dahilindeki iller: 
Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli,Tekirdağ, Sakarya, Yalova
Almanya Başkonsolosluğu İzmir görev alanın dahilindeki iller:
Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak

Almanya Uzun Süreli Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  • 18 yaşını dolduran herkesin başvuruda şahsen bulunması gerekmektedir. 18 yaşından küçüklerin vize başvurularında velayet sahibi başvuru evrakını imzalar. 
  • Almanya uzun süreli vize başvurularında sadece gerekli belgelerle birlikte beyan edilen eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formları işleme alınmaktadır. Eksik başvurular işleme alınmamaktadır. 
  • Başvuru sahibi evraklarını teslim ettikten sonra başvuru sahibine beyaz bir makbuz verilmektedir. Başvuru sahibi bu makbuzu Almanya Konsolosluğuna her gidişine yanında bulundurmalıdır.  İlk başvurusunda sonra ek belge talebi olduğu takdirde kargo/posta ile göndereceği belgeleri bu makbuzun bir fotokopisini eklemesinde fayda vardır. 
  • Almanya Konsolosluğu, Almanya ulusal vize başvurularında Yabancılar Dairesi’ni ve Federal Çalışma Ajansını inceleme sürecine dahil etmektedir. Bu nedenle işlem süresi uzayabilmektedir. 
  • Aile Birleşimi vize başvurularının değerlendirme süresi istisnai bir durum olmadığı sürece 3 ay sürmektedir. Bu nedenle işlemlerin ne aşamada olduğunu öğrenmek isteyen başvuru sahiplerine 3 aylık sürecin ardından cevap verilmektedir.

daha fazla göster

Almanya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu
Turistik Vize İşlemleri
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Transit Vize İşlemleri
Vize Ücreti
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES