x
Fransa

Vize İşlemleri

Fransa

Fransa Öğrenci Vizesi

Fransa öğrenci vizesi, Fransa’da eğitim hayatını sürdürmek isteyenlerin ve dil öğrenmek isteyenlerin başvurduğu bir vize türüdür. Öğrenci vizesi Fransa için iki ayrı şekilde verilmektedir. Kısa süreli eğitimler için (dil eğitimi vb.) geçerli olan ve oturum izni başvurusu yapmaya ihtiyaç duyulmadan alınan vizedir. Bunun dışında kalan daha uzun süreli (6 aydan uzun) oturum izni almayı gerektiren uzun süreli Fransa öğrenci vizesi başvurusu yapılır.
 
Fransa öğrenci vizesi başvurusu yapmak isteyenlerin başvuracakları okul ve alacakları eğitim süresini de göz önünde bulundurup Fransa Devleti tarafından belirlenmiş ve öğrenci adaylarının başvuru esnasında hazır bulundurmakla yükümlü olduğu belgeleri dikkatli ve eksiksiz şekilde önceden hazırlamaları başvuru esnasında vakit kaybı yaşanmasını önler. Başvurunuzu daha hızlı ve güvenli şekilde yapmak isterseniz ikamet bölgenize en yakın Euroasia GVS şubesine müracaat edebilir ve bizden yardım alabilirsiniz.
 
fransa öğrenci vizesi
 

Fransa Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa öğrenci vizesi için gerekli evraklar başvuru yapacağınız eğitim kurumundan alacağınız eğitimin süresine göre farklılık göstermektedir. 90 günden daha az sürecek eğitim süresini kapsayan vize başvurusu Fransa konsolosluğu tarafından şöyle açıklanmıştır;
Başvuru tarihinden en az eğitim süresinin biteceği tarihe kadar olan sürede başvuru sahibinin pasaportunun minimum 6 ay geçerlilik süresinin bulunması gereklidir.
Son 6 ay içinde çekilmiş 2 tane biometrik fotoğraf (edinilecek fotoğrafın üzerinde oynama yapılmamış, yüzün tanınır şekilde açık, gözlük kullanılıyorsa camlarının şeffaf ve çerçevelerinin yüzü kapatmayacak şekilde olması gerekir)
Bir adet nüfus cüzdanı fotokopisi
Daha öncesinde alınmış Schengen vizesi varsa birer adet fotokopileri
Başvuru yapılmış ve onaylanmış okuldan edinilen davet mektubu
Mezun olunan son okuldan mezun olunduğunu gösterir belge ya da hala mezun olunmamışsa öğrenciliğin sürdüğünü gösterir belge
Eğitimi devam edenler için Fransa’dan alınacak eğitim dönemi kendi okulunun devam ettiği süreye denk geliyorsa okuldan alınacak izin belgesi
18 yaşını doldurmayanların aileleri tarafından noterden alınmış onaylı muvafakatname
Öğrencinin Fransa’da eğitim süresi boyunca mali olarak kendini nasıl idame edeceğini beyan eden belge
Çalışanların geçmiş üç ayı gösteren maaş bordrolarıyla birlikte iş yerinden alınan izin ve eğitim sonrası işe döneceğini gösterir belge
Fransa seyahat sigortası
Uçak bileti ve konaklama belgesi
Uzun süreli Fransa öğrenci vizesi için gerekli evraklar bunlara ek olarak şöyledir;
Eğitim ve başvuru sürecini de kapsayacak şekilde en az 15 ay geçerlilik süresi bulunan pasaport 
Evraklarınızı eksiksiz hazırlamak için size en yakın Euroasia GVS şubesinden danışmanlık hizmeti alabilir ve başvuru sürecinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.   
 
fransa vize ücreti     

Fransa Erasmus Vizesi

Fransa Erasmus vizesi, diğer Avrupa Birliği ülkelerinin de uyguladığı bir öğrenci ve öğretim görevlisi değişim programına başvurmak isteyen öğrencilerin başvurduğu bir vize türüdür. 2007-2013 yılları arasında Erasmus olarak bilinen ve hayat boyu öğrenme esasıyla işleyen bu program 2014 yılından bu yana Erasmus Plus olarak isimlendirilmiş ve öğrencilerin hem birçok alanda eğitim almasını hem de staj yapabilme olanağına erişimlerini sağlamıştır. Bunula birlikte öğretim görevlilerinin de değişimini olanaklı hale getiren bu program Avrupa Birliği ve üye ülkelerinin ortak bir program geliştirmesi ve eğitimde çok yönlü gelişimi destekleyen, fonlarla sürdürülebilirliği sağlanan bir programdır. 
 
Bu programa dahil olup Avrupa üniversitelerinde eğitim hakkı kazanan öğrenciler birçok avantaj elde eder. Başta yeni bir dil öğrenirken bunun yanında farklı bir kültürü tanıma olanağı sağlar. Bu program sayesinde farklı eğitim deneyimleri kazanan öğrenciler kariyerlerinde diğer kişilerden bir adım öne çıkar. Fransa, Erasmus programı ile ülkeye her sene birçok öğrenci kabul etmekte ve farklı birçok alanda eğitim alma olanağı sağlamaktadır. Fransa üniversiteleri de Erasmus Plus kapsamında ülkeye gelmiş öğrencilerin adaptasyon sürecini kolaylaştırmak için dil kurslarının da dahil olduğu kurs ve aktiviteleri öğrencilere sunmaktadır.
 
Fransa’da Erasmus eğitimi alacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Fransa Erasmus vizesi başvurularını yaparken konsolosluk tarafından istenen belgeleri titizlikle hazırlaması ve eksiksiz bir şekilde başvuru esnasında yanında bulundurması gerekir. Başvuru sürecinde Euroasia GVS ofislerinden destek alarak sorunsuz bir şekilde vizenizi alabilirsiniz.
 
fransa vize başvuru formu

Fransa Erasmus Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa Erasmus vizesi için gerekli evraklar hazırlanırken bu vizenin uzun süreli Fransa öğrenci vizesi olduğu unutulmamalı ve hazırlanacak belgeler buna uygun şekilde temin edilmelidir.
Başvuruyu yapacak kişinin pasaportu en fazla geçmiş 10 yıl içinde alınmış olmalı ve yıpranmamış olduğuna dikkat edilmelidir
Pasaportun, eğitim bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha kullanım süresi olmalıdır
Fransa öğrenci vizesi başvurusu için 3 tane biometrik fotoğraf gereklidir ve bu fotoğrafların en fazla geçmiş 3 ay içerisinde çekilmiş olması gerekmektedir. Kişi bu fotoğrafı daha önce herhangi bir resmi işlem için kullanmamış olmalıdır.
Uzun süreli eğitim vizesi başvurusu yapılırken ikamet izni formu da doldurulmalıdır. Bu başvuruyu yapacak kişi 18 yaşının altında ise ebeveynlerinin de imzası belgede bulunmalıdır.
Fransa’da eğitim alınacak kurum, kurumun bulunduğu şehir ve eğitim tarihlerini gösteren okuldan alınmış belge
Nüfus cüzdanı fotokopisi, 18 yaşının altındakiler için ebeveynler tarafından noterden alınmış onaylı muvafakatname, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve seyahat süresini de kapsayan seyahat sağlık sigortası
Kişinin Türkiye’de eğitim gördüğü üniversiteden aldığı Fransa’da katılacağı programı belirten belge
Eğitim süresi boyunca geçimini sağlayacağı mali olanakların detaylı şekilde gösterildiği resmi belge ve varsa edinilen bursların belgesi
Uçak biletlerinin rezervasyonu
 

Fransa Dil Okulu Vizesi

Fransa dil okulu vizesi, Fransa’da dil eğitimi almak isteyenlerin başvurduğu bir vize türüdür ve alınacak eğitimin süresine göre 3 farklı başvuru yapılabilir. Dil okulu için alınacak öğrenci vizesi Fransa Konsolosluğunun talep ettiği belgelerin eksiksiz hazırlanıp başvurulması sonucu alınabilir. Başvurulacak dil okulu 3 aya kadar ise turistik Schengen vizesine başvurmak yeterli olurken 6 aya kadar olan kurs sürelerinde süresi uzatılamayan öğrenci vizesine başvurulur. Ancak alınacak kurs 6 ayı geçen bir süreye sahipse bu koşullarda uzun süreli ve oturum iznini de kapsayan uzun süreli Fransa öğrenci vizesine müracaat etmek gerekir. Her başvuru için gereken evraklar farklılık gösterebildiği için öncesinde bu konu ile ilgili detaylı araştırma yapmak gerekir.
 
Fransa dil okullarına ülkenin birçok farklı şehrinde erişim olanağı bulan öğrenciler ihtiyaçlarına ve bütçelerine uygun pek çok dil eğitim merkezine erişim olanağına sahiptir. Dil eğitimi almak isteyenler Fransızcalarını geliştirmek, iş hayatlarında kullanmak ya da eğitim görecekleri Fransızca ile eğitim veren okulların hazırlık sınıflarını daha kolay geçmek için tercih etmektedir. Bu konuda hızlı ve sorunsuz bir yol izlemek isterseniz Euroasia GVS bürolarından arayarak destek alabilirsiniz.
 

Fransa Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar

Fransa öğrenci vizesi kaç günde çıkar sorusu, Fransa’da eğitim almak isteyen ve bu sürece başlayacak herkesin en çok cevap aradığı sorulardan birisidir. Fransa öğrenci vizesi başvurusu yapmayı düşünenlerin evraklarının eksiksiz olduğuna emin olduktan sonra gidecekleri tarihten en erken 3 ay öncesinde olacak şekilde başvurularını yapmaları gerekmektedir. Yapılan başvuruda evraklar konsolosluğun talep ettiği şekilde güncel ve eksiksiz tamamlanmışsa 3-5 iş günü içerisinde vize başvurunuzun cevabı elinize ulaşacaktır. 
 
Başvuru sürecinde yanlış hazırlanmış belge ile başvurusunu yapması müracaatı tekrar yapmaya sebep olur. Bu durumla karşılaşmak isteyenlerin güncel evrak listesini takip edip başvurularını buna uygun yapması zaman kaybı yaşamamak için önemlidir.
 
fransa öğrenci vizesi
 

Fransa ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Cevabı Görüntüle
N. Yalçın 30/07/19, 13:05
Merhaba, Erasmus değişim programıyla staj için 3 aylığına Fransa’ya geldim (3 aylık eğitim vizesi aldım), fakat şimdi programı uzatmak istiyorum, Fransa vize uzatmasını nasıl sağlayabilirim?
Cevabı Görüntüle
Z. Tekin 02/08/19, 10:47
Merhaba, ben Fransa’da eğitimime devam etmek istiyorum ve oradaki okullarla ilgili daha detaylı bilgi edinmek için güz döneminde Fransa’ya kısa bir turistik seyahat yapmayı düşünüyorum. Babam memur olduğu için yeşil pasaportum var ama Fransa yeşil pasaporta vize istiyor mu emin olamadım.Bu konuyla ilgili detaylı bilgiye nasıl erişebilirim
Yazıdırılabilir Versiyonu
Aile Ziyareti Vize İşlemleri
Vize Ücreti
Öğrenci Vizesi
Transit Vize İşlemleri
Vatandaşlık
Vize Randevusu
Vize Başvuru Formu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES