x
Yunanistan

Vize İşlemleri

Yunanistan

Yunanistan Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Değerli ziyaretçimiz, Yunanistan aile/arkadaş/akraba ziyaretlerinizde hazırlamanız gereken asgari evraklar kişisel bilgilerinizi destekleyen, mesleksel durumunuza göre değişen evraklar ise temel olarak finansal yeterliliğinizi kanıtlayıcı ve Türkiye’deki işinizi yapmaya devam edeceğinizi destekleyici evraklardan oluşmaktadır. 2018 yılına ait hazırlanması gereken kişisel evrak listesi, mesleksel durumunuza uygun evrak listelerini sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Schengen ülkeleri için zorunlu 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanız, konaklama ve uçuş belgelerinizi sizin adınıza temin etmekteyiz.

Standart evraklar: Kişisel evraklarınızın tümünü şahsen temin etmeniz gerekmektedir. Standart evraklar (pasaport, nüfus cüzdanı, başvuru formu) tüm başvuru sahiplerinin eksiksiz olarak temin etmesi gereken evraklardan oluşmaktadır. 

Mesleksel durumunuzu destekleyici evraklar: Şirket sahibi veya çalışansanız; vergi levhası, şirketin faaliyet belgesi, şirketin imza sirküleri,  ticari sicil gazete fotokopisi; emekli iseniz, emekli kartı, emekli maaş bordronuz; öğrenci iseniz orijinal öğrenci belgenizi ibraz etmelisiniz. Öğrenci ve ev hanımlarının Yunanistan seyahat masrafları aileden biri tarafından karşılanacaksa masrafları karşılayacak kişiye ait finansal belgeler de ibraz edilmelidir.

​Ek hizmetlerimiz: Yunanistan aile ziyareti vize işlemlerinizde konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı ve zorunlu seyahat sağlık sigortanızı talebiniz halinde yapmakta, başvuru dosyanıza eklemekteyiz. Mesleksel durumunuza uygun Yunanistan aile ziyaret vize evrak listesini sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz. Yunanistan ziyaret vizesi başvurunuzu firmamız aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

25 Eylül 2014 tarihinden sonra üzerinde VIS ibaresi bulunan Schengen vizesine sahipseniz Türkiye’nin her bölgesinden vize başvuru evraklarınızı firmamıza iletebilirsiniz.
İstanbul, Ankara, İzmir Bursa, Antalya, Edirne dışında ikamet ediyorsanız çağrı merkezinden Yunanistan başvurunuzu hangi vize servisinden tamamlayacağınıza dair bilgi alınız.

yunanistan aile ziyaret vizesi

Yunanistan Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport

Yunanistan aile ziyaret Schengen vize başvurusunda sunacağınız pasaportunuzun son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması gerekmektedir. Lacivert pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir. Yunanistan Konsolosluğuna sunacağınız pasaportunuzun seyahat dönüş tarihinden sonra 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Evlilik veya boşanma durumlarından sonra soyadı değişikliği olmuş başvuru sahipleri kimlik bilgilerini içeren pasaportlarıyla başvuruda bulunmalıdırlar. Daha önce alınmış Schengen, ABD, İngiltere, Kanada, İrlanda, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda vizeleriniz varsa fotokopilerini de sunmanız gerekmektedir.

  • Yunanistan vize başvuru formu

Yunanistan aile ziyaret vize başvurunuzda sunacağınız Schengen vize başvuru formlarını Türkçe veya Yunanca olarak doldurabilirsiniz.  Vize Başvuru formlarını doldururken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda yetkililerimizi arayıp bilgi alabilirsiniz.

  • 2 adet biyometrik fotoğraf

35x45 mm ölçülerinde, beyaz arka fonlu, güncel görünümünüzü yansıtan iki adet biyometrik fotoğrafınızı başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Fotoğrafınızın daha önce herhangi bir vizede kullanılmamış olması gerekmektedir.

  • Davet belgesi

Aile ve arkadaşınızdan temin edeceğiniz davet mektubu Yunanistan polis karakolu veya KEP denilen vatandaşlık servis merkezinden tasdik edilmiş olmalıdır. Onaysız davet belgeleri işleme alınmamaktadır.

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

Nüfus cüzdanınızın ön ve arka yüzünün fotokopisini başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Eğer yeni/çipli kimliğinizle başvuruda bulunmuşsanız ve nüfus cüzdanınız vize işlemleri sırasında yanınızda değilse ikamet bölgenize en yakın nüfus müdürlüğünden geçici kimlik belgesi temin etmeniz gerekecektir.

  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği

Tam tekmil nüfus kayıt örneğinizi Nüfus Müdürlüklerinden temin etmelisiniz. Tam vukuatlı nüfus kayıt belgeniz aile ve kardeş bilgilerinizi eksiksiz olarak içermelidir.

  • Seyahat sağlık sigortası

Seyahat sürenizi kapsayan sağlık sigortasının sunulması tüm Schengen ülkeleri için zorunlu bir prosedürdür. Seyahat sağlık sigortanızın 30.000 Euro teminatlı olması gerekmektedir. Talebiniz halinde sigortanızı seyahat sürenizi kapsayacak şekilde yapmaktayız.

  • Uçak/Otel rezervasyonlarınız

Yunanistan aile ziyaret vize işlemlerinizde Türkiye’ye gidiş ve dönüşünüzü destekleyici uçak bileti rezervasyonlarınızı ve otel rezervasyonunuzu sunmanız gerekmektedir. Uçak ve otel tarihleri başvuru formunda belirteceğiniz seyahat tarihlerinizle çelişkili olmamalıdır. Uçak bileti ve otel rezervasyon dokümanları her başvuru sahibinin kendi adına düzenlenmelidir. İsteğiniz halinde ek hizmet bedeli olmaksızın uçak ve otel rezervasyonlarınızı size en uygun gün ve saatlere düzenlemekteyiz.  

  • Banka hesap dökümü

Yunanistan aile ziyaret vize başvurusunda bulunacaksanız kendi adınıza olan banka hesap hareketliliğini içeren dökümü sunmalısınız. Banka hesap dökümlerinizin geriye dönük son 3 aylık hesap hareketlerinizi içermesi gerektiğini hatırlatırız. Banka hesap dökümlerinizin vize başvuru tarihinizden en geç 15 gün önce temin etmeniz gerekmektedir. Hesabınızda en az 5.000 TL bakiye bulunmalıdır. Yunanistan’a Türkiye’den ailece seyahat edecekseniz ve seyahat masrafları bir aile üyesi tarafından karşılanacaksa ailenin masraflarını karşılayacak kişinin hesabında her bir kişi için en az 5.000 TL bakiye bulunmalıdır. Banka hesap hareketliliğini içeren dökümler banka tarafından kaşeli, ıslak imzalı, banka sirküleriyle birlikte sunulmalıdır. ATM çıktısı şeklinde alınan banka hesap dokümanları geçersiz sayılmaktadır.

yunanistan aile ziyaret

 Mesleksel Durumunuza Göre Değişiklik Gösteren Evraklar

SGK'ya bağlı olarak çalışanlar;

• İşveren yazısı: İşveren yazısı şirketin antetli kağıdına, başvuru sahibinin şirketteki pozisyonunu, işe başlama tarihini, maaşını, izinli olduğu tarihleri,  süreyi ve dönüşünde işe devam edeceği bilgisini içermelidir. İşveren yazısı orijinal nüsha sunulmalıdır, fotokopi kabul edilmemektedir. 

• Şirketin Faaliyet Belgesi

• SGK  işe giriş bildirgesi ( Barkodlu olmalıdır. Eski tip ise şirketten ıslak imzalı ve kaşeli olarak sunulmalıdır) ve  SGK "hizmet dökümü" ( E-devletten barkodlu veya SGK'dan ıslak imzalı, kaşeli olarak temin edilebilir) 

• Son 3 aya ait kaşe ve ıslak imza ile onaylatılmış maaş bordroları. Eğer yeni bir işe başladıysanız daha önceki iş yerinize ait  bilgileri ve maaş bordrolarını sunabilirsiniz. Sözleşmeli çalışılıyor ise sözleşme fotokopisi.

• Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mülkiyet belgeleriniz (tapu fotokopileri, ruhsat v.b.);

• Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri (hesap hareketleri)  Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır;

• Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi;

• Vergi levhası fotokopisi;

• İmza sirküleri fotokopisi;

• Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı ve kaşeli, orijinal olarak veya Ticaret Odasının web sayfasından çıkarılmış e-imzalı belge sunulmalıdır).

Şirket Sahipleri İçin;

• Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe
• Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mülkiyet belgeleri (tapu fotokopileri);
• Son 3 aya ait kişisel banka hesap cüzdanlarının orijinalleri.(hesap hareketleri) Hesap dökümü internet bankacılığından çıktı alındı ise bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. Aile ziyaret vize işlemlerinde şirket sahibi şahsi banka dökümünü sunmalıdır. 
• Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi;
• Vergi levhası fotokopisi;
• İmza sirküleri fotokopisi;
• Son 3 aya ait Faaliyet Belgesi (ıslak imzalı ve kaşeli orijinal nüsha veya Ticaret Odasının web sayfasından alınmış e-imzalı belge).

Öğrenciler İçin;

• Öğrenci belgesi: İngilizce ve orijinal olarak sunulmalı.

18 yaşından küçükler;

•  Muvaffakatname:  Yunanistan vize başvuru sahibi reşit değilse, anne ve babası tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatname ibraz edilmesi gerekmektedir. Yalnızca bir ebeveyn seyahati süresince çocuğa eşlik edecekse, diğer ebeveynden noter onaylı muvafakatname alınması gerekmektedir. Eğer çocuk anne ve babasıyla beraber seyahat edecekse muvafakatnameye gerek yoktur. Muvafakatnamenin son 6 ay içerisinde temin edilmelidir. Her iki ebeveynle beraber seyahat edilecekse muvafakatnameye gerek yoktur, ancak başvuru formunda her iki ebeveynin de imzası bulunmalıdır.

18 yaşından küçük başvuru sahibinin anne/babası ayrıysa velayeti olan ebeveyn vize başvurusunda bulunuyorsa velayete sahip olmayan ebeveynden noter onaylı muvafakatname alınmalıdır. Ayrıca boşanma kararının orijinali de ibraz edilmelidir.

Sponsorlar İçin Talep Edilen Evrak Listesi

Vize başvuru sahibi öğrenci, ev hanımı, çalışmayan ise masraflarını karşılayacak birinci dereceden aile üyesinin hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir;
Sponsor Şirket Sahibi ise;

• Sponsor yazısı: Bağlı bulunulan şirketin antetli kağıdına yazılmalı ve sponsor olunacak kişiye yakınlık derecesi belirtilmelidir. 

• 4B hizmet dökümü

• Güncel tarihli şirket evrakları: Faaliyet belgesi, vergi levhası, İmza Sirküleri, sicil gazete fotokopisi

• Banka hesap dökümü: En az 5000 TL bakiye içermeli, son 3 aylık banka hareketleri sunulmalıdır.

Sponsor SGK'ya bağlı olarak çalışan ise;

• Şirket yazısı: Belgenin içinde kişinin şirketteki pozisyonunu içeren bilgiler olmalı.

• Sponsor yazısı 

• Güncel tarihli şirket evrakları

• SGK işe giriş bildirgesi ve 4A hizmet dökümü

• Maaş bordrosu

Sponsor Kamu Kurumu Çalışanı ise;

• Çalışma belgesi

•  Görev kimlik kartı fotokopisi

•  Maaş bordrosu

•  Sponsor yazısı

Sponsor Emekli ise;

•   Sponsor yazısı 

•  Emekli kartı fotokopisi 

Yunanistan Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan aile ziyaret vizeleri ortalama olarak 4-8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan Konsolosluğu resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir ve ulusal tatil günleri öncesinde yapılan başvurular daha uzun sürede sonuçlanabilmektedir. Türkiye ikamet izinli yabancı pasaportlarla yapılan başvurular daha uzun sürede neticelenmektedir. Bu nedenle 3 aydan erken olmamak kaydıyla başvuru sürecinizi vakit kaybetmeden başlatmanızı öneririz.

Yunanistan Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sunacağınız tüm belgeler son 3 aya ait olmalıdır.
  • Bu bölümde belirtilen belgelere ek olarak Yunanistan Büyükelçiliği ve Yunanistan Başkonsolosluğu farklı belgeler sunmanızı isteyebilir.
  • Yunanistan vize işlemlerinizi Ankara'dan tamamlayacaksanız oda sicil kaydınız ve Bağkur dökümünüz talep edilebilir.
  • Belgelerin eksikliği Schengen sahası kuralları gereğince başvurunun reddedilmesine sebebiyet verebilir.
  • Başvuru sahipleri çalışmıyor ve geçimleri aile üyeleri tarafından karşılanıyorsa (çocuk, öğrenci ya da ev hanımı vb.) başvuru sahibinin seyahat masraflarını karşılayan aile bireyinin maddi yeterliliğini kanıtlayıcı gösterir belgeler sunulmalıdır. Masrafları karşılayan kişi eş ise evlilik cüzdanı fotokopisi ibraz edilmelidir. 
  • Sunulan belgeler iş evrağı, tapu, banka hesap cüzdanı, öğrenci belgesi v.b. Büyükelçiliğin, Başkonsolosluğun  ve diğer temsilciliklerin yetki alanı dahilinde olmalıdır. İkametgâh belgenizle birlikte isminize kayıtlı son 6 aya ait elektrik, su, doğalgaz faturasından birini sunmanız gerekecektir. 
  • Ek olarak schengen vizesi sayfasından schengen hakkında bilgi alabilirsiniz

Değerli ziyaretçimiz, lütfen Euroasia Schengen yetkililerimizi arayın. Mesleksel durumunuzu ve seyahat sebebinizi  yetkilimize açıklayın. Bilgilendirmenizin ardından yetkilimiz mevcut durumunuza göre hazırlayacağı güncel evrak listesini, vize hizmet bedeli ile birlikte e-posta adresinize gönderecektir.

yunanistan aile ziyareti

daha fazla göster

Yunanistan ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Yazıdırılabilir Versiyonu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES