x
Polonya

Vize İşlemleri

Polonya

Polonya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

 

Değerli ziyaretçimiz, Polonya vizesi talep ederken ibraz edeceğiniz evraklar genel olarak iki başlık altında toplanmaktadır. Bunlardan bir kısmı kişisel kimlik bilgilerinizi konsolosluk nezdinde kanıtlamaya yönelik evraklar, diğer kısmı ise mesleki durumunuzu, gelir düzeyinizi, uçak ve hotel rezervasyonlarınız ile seyahat sağlık sigortası belgelerinden oluşmaktadır. Aşağıda ön bilgi olması amacıyla maddeler halinde sıralamış olduğumuz örnek evrak listesini incelemenizi öneriyoruz.

Euroasia Global Visa Services’in Schengen vize departmanı ile görüşerek Polonya’ya yapacağınız seyahatinizde, şahsınız için geren evrakları öğrenebilirsiniz.  

 

Şahsi evraklar

  • Pasaport  (Pasaportun aslı olmalı ve en az iki sayfası boş olmalı, ziyaret sonrası en az 90 gün daha geçerli olmalıdır.)
  • Biyometrik fotoğraf (Güncel halinizi yansıtan, yüz ifadesi net 2 adet fotoğraf vermelisiniz. Fotoğraf ölçülerini görmek için tıklayınız.)
  • Nüfus Kağıdı fotokopisi ile Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus Müdürlüğünden alacağınız ıslak imzalı ve kaşeli belgede Anne-Baba ve kardeşlere ait bilgiler olmalıdır.)
  • İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlükleri ikamet belgesi vermektedir.  Aynı belge E-devletten de alınabilir.)
  • Seyahat masraflarının nasıl finanse edileceğini gösteren evraklar;  (Banka hesabınızın son 3 ay aylık hesap işlem hareketlerini gösteren kaşeli ve ıslak imzalı belge ve bankanın imza sirküleri.)
  • Uçak/Tren/Otobüs Bileti Rezervasyonlarınız (Seyahatinizde kullanacağınız ulaşım araçlarından Uçak/tren/otobüs bileti rezervasyon belgesi. Şayet özel aracınızla seyahat edecekseniz; Seyahat planınızın detaylı açıklaması, uluslararası geçerliliği olan ehliyet ve aracın ruhsatının fotokopisi belge olarak sunulmalıdır.)
  •  Seyahat Sağlık Sigortası (Schengen bölgesi sınırları içerisindeki tüm ülkeleri kapsayacak, ayakta ve yatakta bütün tedavi masraflarını karşılayacak 30.000 € teminat limiti olan sigorta poliçesi olmalıdır)
  • Hotel Rezervasyonu (Seyahatiniz süresince kalacağınız kurumların rezervasyon belgeleri.)

 

18 yaş altı için;

 Kişi yalnız seyahat edecekse Anne ve Babanın beraber  noter tasdikli muvafakatname vermesi gerekir. 

 Kişi Annesi ya da Baba’sından herhangi biri ile seyahat edecekse; Gitmeyen Anne ya da Baba’dan noter onaylı muvafakatnamenin orijinal belgesi sunulmalıdır.( Çocukla beraber ebeveynlerde gidiyorsa, çocuk için hazırlanmış başvuru formuna anne ve babanın imza atmaları gerekir.)

 

Çalışanlar için;

  • Şirket yazısı ( Firma bilgilerini içeren kâğıtla Konsolosluğa hitaben yazılan izin mektubu)
  • Güncel tarihli şirket evrakları ( Firma faaliyet belgesi, firma sicil gazete, firma imza sirküleri firma vergi levhası)
  • Maaş bordrosu (Firma yetkili servisinden alınmış, ıslak imza onaylı son üç aylık maaşını gösteren belge.
  •  SGK işe giriş bildirgesi ve 4 A hizmet dökümü
  • Banka hesap özeti (Hesabında en az 5000 TL olduğunu gösteren banka hesap cüzdanı ve son 3 aylık işlem hareketlerini belgesi.)

 

 İşverenler için;

  • Şirket yazısı (Başvuran kişinin firmadaki güncel konumunu bildiren, firma antetli kağıdı ile konsolosluğa yazılmış ıslak imzalı belge.)
  • Güncel tarihli şirket evrakları: ( Şirket faaliyet belgesi, imza sirküleri fotokopileri, ticaret sicil gazetesinin fotokopisi, şirket vergi levhası)
  • 4 B hizmet dökümü : (Bağkur hizmet dökümü)

 

 

Devlet memurları için;

  • Çalışma belgesi (Kurumda yaptığı görevi bildirir belge.)
  • Resmi izin belgesi (Başvuran kişinin çalıştığı kurumdan aldığı görevlendirme ya da izin belgesi)
  • Görev kimlik kartı fotokopisi ( Çalıştığı kurumdan verilen kurum kimlik kartı fotokopisi)
  • Maaş bordrosu ( Başvurduğu tarihten önceki 3 aylık maaşını gösteren ıslak imzalı kaşeli belge)

 

Öğrenciler İçin;

  • Öğrenci belgesi (E-devletten alınmış barkotlu öğrenci belgesi)
  • Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için anne ve baba beraber noterden onaylı olmalıdır.)
  • Öğrenciye Sponsor Olacak Kişi Seyahatin masraflarını karşılayacağını bildiren noter onaylı taahhütname ile beraber son 3 aylık banka hesaplarını gösteren kaşeli ve ıslak imzalı belge sunmalıdır.

 

Emekliler için;

  • Vize başvuru dilekçesi  (Konsolosluğa hitaben yazılmalı, ıslak imzalı orijinal belge sunulnalıdır.)
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Emekli maaşını aldığı banka hesabın dökümü (Emekli maaşının düzenli yatırıldığı net olarak anlaşılmalı ve hesapta en az 3000 TL bulunmasına dikkat edilmelidir. Banka tarafından kaşeli ve imzalı olmalıdır.)

 

Çiftçiler için;

  • Çiftçi belgesi  (Kayıtlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş ıslak imzalı belge)​
  • Bağkur Hizmet dökümü (SGK kurumundan alınmış imzalı belge)

 

Polonya Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  • Polonya vize işlemlerinin sonuçlanması, Polonya Konsolosluğunun iş yoğunluğuna bağlı olarak normal şartlar altında 15 iş gününü bulabilmektedir. Konsolosluğun ek evrak talep etmesi halinde bu süre biraz daha artabilir. Ayrıca Polonya Konsolosluğunun paskalya ve Noel tatilleri gibi resmi tatiller öncesinde iş yükünün daha da artabileceğini düşünerek vize işlemlerinize daha erken başlamanızda fayda vardır.
  • Polonya turist vizesi için gerekli evraklar Polonya Konsolosluğunun belirlediği ve vize alımı için zorunlu kıldığı evraklardır. Polonya Konsolosluğu şahsi başvurunuz için web sayfamızda anlatılan belgelere ek olarak farklı bir evrak talep edebilir.

 

Eylül 2014 yılından sonra Schengen bölgesine yapmış olduğunuz seyahatlerinizde   VIS damgalı Schengen vizesi almışsanız, Polonya Schengen Vize işlem evraklarınızı Euroasia Global Visa Services Merkezimize kargo ya da kurye ile gönderebilirsiniz. Dilerseniz çalışma ofislerimizi ziyaret ederek evraklarınızı elden teslim edebilir, vize başvuru süreci ile alakalı daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.

 

 

 

 

daha fazla göster

Polonya ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Cevabı Görüntüle
f. gökçen 20/11/18, 23:45
Emekliyim, 4,000,00 TL civarında maaşım var, polonya schengen vizesi için hangi evraklar gereklidir,,
Yazıdırılabilir Versiyonu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES