x
Romanya

Vize İşlemleri

Romanya

Romanya vizesi 2021

Y.Y 18/01/21, 17:40
Romanya vizesi 2021 yılı başvuruları ne durumda? Vize başvurusu yapmak istiyorum ama ne şekilde vize başvurusu yapmam gerektiğini bilmiyorum. Vize başvurusu yapmak için ne tür işlemler yapmam gerekiyor? Vize başvurusunu nereden yapmam gerekiyor? Şu an Bursa’da ikamet ediyorum ama vize başvurusu için ne zaman nereye evraklarımı teslim etmem gerektiğini bilmiyorum. Konu hakkında yardımcı olma şansınız var mı? Vize başvurusu yaparken Konsoloslukta şahsen bulunmam gerekiyor mu? Yoksa evraklarımı teslim etmem yeterli mi? Bursa’da müracaat edebileceğim yetkili bir mercii yok sanırım. Buradan evraklarımı Ankara’ya mı yoksa İstanbul’a mı yollamam gerektiğini bilmiyorum. Birde benim kendi, şahsen Konsolosluğa gitmem gerekiyor mu? Konu hakkında detaylı açıklamalarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
EUROASIA Müşteri Temsilcisi

Romanya’ya vize başvuruları için Bursa’da ikamet ediyorsanız eğer; Vize başvurunuzu İstanbul Romanya Başkonsolosluğu üzerinden yapmanız gerektiğini unutmamanızda fayda var. Vize başvuruları Konsolosluğun kendi web sitesinden yapılmaktadır ilk etapta. Oradan yapacağınız bir ön başvuru ile işlemleriniz başlatılmaktadır. Yapılacak olan ön başvuruda; Başvuru sahibine ait tüm evraklar hazırlanmalı ve ön başvuru formu doldurulduktan sonra evrak tarama ve yükleme aşamasında başvuru sahibine ait evraklar sisteme eksiksiz bir şekilde yüklenmeli ve Konsolosluğun onayına yollanmalıdır. Romanya Başkonsolosluğuna yapılacak vize başvuruları belli aşamalardan oluşmaktadır.

Romanya'ya Gitmek İçin Vize

Romanya’ya gitmek için vize başvurusu yapıyorsanız; Öncesinde online ortamda bir vize başvurusu yapılmalı ve Konsolosluğun onayına sunulmalıdır. Konsolosluğun onayına sunulduktan sonra, Konsolosluk başvuruyu değerlendirir ve Kişiye Konsolosluğa kendi evraklarıyla gelmesi için bir randevu günü verir. Başvuru sahibi belirtilen gün ve saatte evraklarıyla birlikte Konsoloslukta hazır bulunmak durumundadır. O gün başvuru sahibi tarafından evraklar şahsi olarak Konsolosluk yetkililerine teslim edilmeli ve parmak izi beyanında bulunulmalıdır. Daha sonra da Konsolosluktan gelecek haber beklenmelidir. Evraklar Konsolosluğa teslim edildikten sonra yaklaşık iki hafta sonra Konsolosluk tarafından geri dönüşler yapılmaktadır. Nasıl ki konsolosluğa başvuru yapılırken bireysel olarak başvuru yapılıyor, başvurudan sonra evraklar geri alındığında da; Kişi bireysel olarak evraklarını almaya gitmelidir. Vize başvurularında durum bundan ibarettir.

Romanya vizesi 2021 başlıklı yazımızda sorularınızı cevaplamaya çalıştık. Konu hakkında veya farklı konularda sorularınız için bizi dilediğiniz zaman arayabileceğinizi unutmamanızda fayda var. Romanya vize başvuruları diğer Schengen’e üye ülkelerin vize başvurularıyla karıştırılmamalıdır. Schengen ülkeleri vize başvuruları birbiriyle benzerlik gösterir fakat Romanya tamamen farklıdır. Romanya ülkesi Schngen’e üye olmayan bir ülkedir ve Avrupa Birliğine üye bir ülkedir. Bu yüzden bambaşka bir prosedürü vardır. Farklı konularda sorularınız için görüşmek üzere.

Abdullah Tunç

ask@eagvs.com

(0212) 963 50 15

romanya vizesi 2021

Cevap Ver
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES

 

 
BASE_URL = '';