x
İrlanda

Vize İşlemleri

İrlanda

İrlanda Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Değerli Ziyaretçimiz, Hoş Geldiniz. 

İrlanda Konsolosluğunun illere göre görev alanı sınırlaması bulunmamaktadır. İrlanda aile, arkadaş, akraba ziyareti vize işlemlerinde parmak izi ibrazı zorunluluğu yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin her bölgesinden vize başvurularını kabul etmekte, İrlanda vizesi için gerekli evraklarınızın kontrolünü yapmakta ve vize işlemlerinizi yürütmekteyiz.
İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Edirne, Gaziantep'ten yapılan başvurular başta olmak üzeretüm Türkiye'den yapılan İrlanda vize başvurularını kabul etmekteyiz. Evraklarınızı eksiksiz ve aşağıdaki İrlanda Konsolosluğunun belirlediği yönlendirmelere uygun olarak kargo ile servisimize iletmeniz halinde vize başvurunuzu vakit kaybetmeden tamamlamaktayız. İşlemleriniz hızlı, güvenilir ve zahmetsiz şekilde vize servisi yetkililerimizce tamamlanacaktır.
Hizmet, Diplomatik, Hususi, Umuma Mahsus pasaport türü ayrımı olmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümü İrlanda’ya yapacakları seyahatlerde vizeye tabidir. Ülkeye seyahat etmeden önce Türkiye'den vize işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.   
İrlanda vize talebinizi; seyahat tarihlerinizi, iletişim bilgilerinizi, seyahat amacınızı ve İrlanda’da ikamet eden aile/arkadaşınızdan davetiyenizin olup olmadığı bilgisini içerecek şekilde help@eagvs.com mail adresimize iletebilirsiniz. İletişim numaralarımızdan bizi arayarak yetkilimizden canlı destek alabilirsiniz.
İrlanda Büyükelçiliği ve İrlanda Konsolosluğu bütün evrakları İngilizce tercümeli olarak istemektedir. Detaylı bilgiyi yetkilimizden alabilirsiniz.
Büyük Britanya dahilinde olan ülke Kuzey İrlanda’dır. İrlanda Cumhuriyeti de Birleşik Krallık vizesini 2021 yılına kadar tanıyacağını açıklamıştır. Visa Waiver Programı kapsamında Birleşik Krallık vizesine sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vizelerinin ilk kullanımını Birleşik Krallık ülkelerinden birinden gerçekleştirdikleri takdirde İrlanda Cumhuriyeti’ne de geçiş yapabilmektedirler.
İrlanda vize başvuruları ortalama 35 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. 

irlanda aile ziyaret vizesi

İrlanda Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İrlanda özel ziyaret vize başvurunuzda hazırlayacağınız bütün belgeler son üç ay içinde temin edilmiş olmalıdır.

  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Pasaport

Pasaportla birlikte başvuru sahibi önceki vizelerini de sunmalıdır. T.C. pasaportunun talep edilen vizenin sonlanma tarihinden itibaren 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir. Uzun süreli vize talebinde bulunacak başvuru sahipleri için pasaport talep edilen vizenin sonlanma tarihinden sonra 12 ay geçerliliğe sahip olmalıdır.

  • Şahsi Banka Hesap Dökümü/Cüzdanı

Son 6 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, Son 6 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır. İmza atan banka yetkilisinin imza sirküleri fotokopisi ile birlikte ibraz edilmelidir.

  • Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi de sunulmalıdır.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği İngilizce tam tercümeli olmalıdır. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği aile ve adres bilgilerini içermelidir. Düşünceler kısmı işlenmiş olmalıdır. Aile ziyaretinde davet eden kişi ile akrabalık bağını kanıtlayan orijinal belge sunulmalıdır.

Davet sahibinden talep edilen belgeler;

  • Davet mektubu: İrlanda’da ikamet eden davet sahibinden seyahat sürenizi, vize şartlarına uyacağınızı vizenizin sonlanma tarihinden sonra İrlanda’yı terk edeceğinizi belirten davet mektubu.
  • Güncel fatura: İrlanda’da ikamet eden davet sahibi adına güncel bir fatura (elektrik, su, gaz)
  • Davet sahibiyle akrabalık bağınız varsa akraba olduğunuzu destekleyen belgeler (doğum belgesi, evlilik belgesi, fotoğraf gibi…)
  • Davet sahibine ait belgeler: Davet sahibi İrlanda vatandaşı ise pasaport fotokopisi veya vatandaşlığını kanıtlayan diğer belgeler sunulmalıdır. Başvuru sahibi İrlanda vatandaşı değil ise oturum belgesinin fotokopisi, GNIB kartının fotokopisi ve pasaportunun ilk sayfasının, İrlanda vizesinin ve göçmenlik mührünün fotokopileri sunulmalıdır.
  • Banka hesap özeti: Davet sahibi masrafları üstleniyorsa davet sahibinin son 6 aylık detaylı hesap özeti sunulmalıdır.

Mesleksel Evraklar

-Çalışanlar için;

  • İngilizce İş Yeri Yazısı

Şirketin antetli kağıdını, İrlanda Konsolosluğuna hitaben yazılacak İngilizce iş yeri yazısı, kişinin şirketteki pozisyonunu, İrlanda’ya gidilecek tarih aralığını belirten dilekçe sunulmalıdır.

  • İngilizce Faaliyet Belgesi (güncel)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • SGK (4a) QR Barkodlu Hizmet Dökümü

 E-devlet şifreniz ile birlikte turkiye.gov.tr sitesinden barkodlu olarak temin edebilirsiniz.

  • Maaş Bordrosu

İrlanda Konsolosluğuna sunacağınız maaş bordrosu son 3 aylık, kaşe ve imzalı olarak sunulmalıdır.

Şirket Sahipleri için;

  • İngilizce vize talep dilekçesi

Şirketinizin antetli kağıdına, İrlanda Konsolosluğuna hitaben, şirketteki pozisyonunuzu, seyahat tarihlerinizi içerir dilekçe sunmalısınız.

  • İngilizce Faaliyet Belgesi (Güncel)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  • Son Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b) QR Hizmet Dökümü

E-devlet şifreniz ile birlikte barkodlu olarak temin edebilirsiniz.

Memurlar için;

  • Çalışma belgesi
  • Başvuru sahibinin çalıştığı resmi kurumdan temin edeceği izin belgesi
  • Resmi kurum kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi

Avukatlar için;

  • Baro Kaydını gösteren Belge (güncel)
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi 
  • İmza Beyannamesi fotokopisi
  • Son Tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  • SGK (4b) QR Hizmet Dökümü: e-devlet şifreniz ile barkodlu olarak temin edebilirsiniz.

Emekliler için;

  • Emeklilik kartı fotokopisi ya da turkiye.gov.tr  sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi

Öğrenciler için;

  • İngilizce öğrenci belgesi

18 yaşından küçükler için;

18 yaşından küçük ise Muvafakatname -Yeminli Tercümandan İngilizce Çeviri- (Hem anne hem baba imzalı Noter Onaylı)

Sponsor Evrakları

  • Öğrenciye ve ev hanımına sponsor olacak kişi, yukarıdaki hangi meslek grubuna dahilse o gruba ait evrakları eksiksiz olarak sunmalıdır ve şahsen İrlanda Konsolosluğuna masrafları kendisinin karşılayacağına dair dilekçe yazmalıdır.  

Dikkat (!) Yukarıda belirtilen evrak listesi vize başvurunuzu gerçekleştirebilmeniz için Konsolosluk tarafından talep edilen evrakların bilgisini içerir. İrlanda Konsolosluğu ek evrak talep etmek hakkına sahiptir.

irlanda ziyaret vizesi

İrlanda Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İrlanda aile ziyaret vize işlemleri 35 iş günde neticelenmektedir. İrlanda vize işlemlerinin değerlendirilmesi tamamen İrlanda Konsolosluğuna aittir. Euroasia vize servisimizin vize değerlendirme sürecinin hızlandırılabilmesi söz konusu değildir.

İrlanda Konsolosluğu vize değerlendirme sürecinde yolculara iletişim numaralarından ulaşabilmektedir. İrlanda Konsolosluğu yetkilileriyle yapacağınız görüşmede daha önce tarafımıza sunduğunuz iş yeri yazısının içeriğiyle tutarlı cevaplar vermeniz gerektiğini hatırlatırız.

İrlanda Vizesi Başvuru Bölgeleri 

İrlanda vize işlemlerinizi en hızlı şekilde İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Bursa, Gaziantep başta olmak üzere tüm Türkiye'den vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. İrlanda vize işlemlerinde  biyometrik veri beyanı (parmak izi) prosedürü bulunmamaktadır. İrlanda Konsolosluğunun ve İrlanda Büyükelçiliğinin görev alanı sınırlaması yoktur. Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin İrlanda vizesi için gerekli evraklarınızı kargo/kurye ile veya şahsen ofisimize göndermeniz halinde başvurunuzu vakit kaybetmeden gerçekleştireceğiz. 

İrlanda Ziyaret Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • İrlanda Büyükelçiliği ve İrlanda Konsolosluğu T.C. vatandaşlarının tümünü pasaport türüne bakmaksızın vizeye tabi tutmuştur. Bu sebeple Hizmet Pasaportu, Diplomatik, Hususi (Yeşil) ve Umumi pasaport sahipleri İrlanda vizesine sahip olmaksızın ülkeye giriş yapamazlar.
  • Değerli yolcumuz, eğer geçerli bir Birleşik Krallık vizeniz varsa ilk girişinizi Büyük Britanya ülkelerinden başlatmak kaydıyla (İngiltere, Galler, İskoçya, Kuzey İrlanda) İrlanda Cumhuriyeti’ne geçebilirsiniz. Ancak pasaportunuzun dönüş tarihinizden sonra altı ay geçerliliği olması gerektiğini hatırlatırız.
  • İrlanda vize başvurularında parmak izi prosedürü ve İrlanda Konsolosluğunun yetki alanı sınırlaması yoktur. Bu nedenle vize işlemlerinizi İstanbul vize servisimizden en hızlı şekilde tamamlamaktayız.
  • İrlanda vizesi Seyahat Sağlık Sigortası İrlanda olarak kesilmelidir. Talebiniz halinde acil durumlar için geçerli, seyahat sürenizi kapsayan sigortanızı yapmaktayız.
  • İrlanda vizesine single (tekli) veya multiple (çoklu) olarak başvuru yapılabilmektedir. Ancak İrlanda Konsolosluğu özel bir durum olmadığı sürece çok girişli vize vermemektedir.
  • İrlanda vize süresi 3 aydır. İrlanda vizeniz ile Birleşik Krallık’a veya Schengen ülkelerine giriş yapamazsınız. Birleşik Krallık vizesiyle İrlanda’ya giriş yapabilirsiniz.
İrlanda vize talebinizi seyahat tarihlerinizi ve seyahat ayrıntılarınızı içerecek şekilde help@eagvs.com mail adresimize iletebilir veya destek hattı üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

irlanda aile ziyaret vizesi

daha fazla göster

İrlanda ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Cevabı Görüntüle
M. Demir 15/12/18, 13:51
irlandaya gitmek istiyorum nasıl gidebilirim?? 1 haftalık tatil planlıyorum hangi evraklar lazım olur mail atarmısınız sağolun.
Cevabı Görüntüle
M. Ekrem 12/12/18, 10:15
irlanda vize ücreti hakkında bilgi almak istiyorum schengene dahil mi acaba aynı şekilde schengen ücreti mi ödüyoruz yoksa ingiltereye mi bağlı teşekkürler. ayrıca kaç gün önceden başvurmam gerekiyor?
Cevabı Görüntüle
C. Soyak 11/12/18, 11:33
irlanda'ya dil okulu amacıyla seyahat etmeyi planlıyorum ancak konsolosluk ankara'da görünüyor, istanbul'dan başvuru yapabiliyor muyuz? ayrıca ne kadar süre önce başvurmam gerekli yardımlarınızı bekliyorum..
Yazıdırılabilir Versiyonu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES