x
Güney Kıbrıs Cumhuriyeti

Vize İşlemleri

Güney Kıbrıs Cumhuriyeti

Güney Kıbrıs Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Türkiye'de Güney Kıbrıs Başkonsolosluğu ya da Büyükelçiliği bulunmamaktadır. Bu sebeple Güney Kıbrıs'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları vize başvurularını Yunanistan'daki G. Kıbrıs Atina Büyükelçiliği üzerinden yürütmektedirler. Türk vatandaşları başvurularını şahsen tamamlamalıdırlar. Atina Elçiliği posta ile iletilen başvuru evraklarını kabul etmemektedir. Geçerli bir Schengen vizesi olmayanlar ilk olarak Yunanistan vize başvurusunda bulunmalıdır. Yunanistan vizesiyle Güney Kıbrıs'a giriş yapılamamaktadır. G.Kıbrıs'a planladığınız seyahatin ilk aşaması olan Yunanistan vizenizi Euroasia aracılığıyla temin edebilirsiniz. 

Kıbrıs Turist Vizesi İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Güney Kıbrıs Atina Büyükelçiliğine sunulacak evraklar güncel tarihli olmalıdır. 

Güney Kıbrıs vizesi başvuru Formu

Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır.

Güney Kıbrıs Vize Başvuru Formu'na buradan ulaşabilirsiniz. 

2 adet fotoğraf

2 adet, arka beyaz fonlu, renkli, pasaport ebatlarında fotoğraf eklenmelidir.

Pasaport

Ulusal pasaportun geçerli vize süresinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. Vize sahibi olmayan ziyaretçilerin pasaportlarının en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.

Gidiş-Dönüş ulaşım rezervasyonları

Sabit tarihli gidiş dönüş ulaşım rezervasyon dökümleri sunulmalıdır. Biletinizi vize başvurunuz onaylanmadan önce satın almanızı tavsiye edilmemektedir.

Otel Konfirmasyon Belgesi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki otel yönetimi tarafından faksla gönderilecek Prior Hotel Rezervasyon belgesi sunulmalıdır.

Maaş Bordrosu

Başvuru sahibi çalışıyorsa son 3 aylık maaş bordrosunu sunulmalıdır.

Banka hesap dökümü

Başvuru sahibi Kıbrıs’ta konaklama süresinin masraflarını karşılayacak yeterli fona sahip olduğunu kanıtlamalıdır.

Banka teminat mektubu

Güney Kıbrıs vize başvurularında banka hesap dökümünün dışında banka teminatı talep edilmelidir.

Banka teminatı on yıl süreyle geçerli olmalıdır. Banka teminatı Sivil Sicil ve Göç Dairesi Müdürü adına düzenlenmiş olmalıdır. Banka Teminat orijinal Hal Kayıt ve Göçmenlik Dairesi tarafından mühürlenmiş bir kopyası, vize başvuru destekleyici belgelerde yer alması gerekmektedir. Banka teminat mektubu hakkında detaylı bilgiyi lütfen G.Kıbrıs Atina Elçiliğinden alınız.

Avukat, Doktorlar için;

Görev kimlik kartlarının fotokopilerinin sunmalıdırlar.

Öğrenciler için;

Öğrenci belgesinin İngilizce aslı

Okuldan temin edilecek izin yazısı

18 yaşından küçükler için;

18 yaşından küçük başvuru sahipleri ebeveynleri veya yasal vasi ile birlikte seyahat etmiyorsa muvafakatname sunulmalıdır.

Güney Kıbrıs Vize Başurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. T.C. pasaportunuzda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti giriş-çıkış damganız varsa Yunanistan'a ve Güney Kıbrıs'a giriş yapamazsınız.
  2. T.C. tüm pasaport kategorileri Güney Kıbrıs vize işlemlerine tabidir. Geçerli bir G. Kıbrıs vizeleri olmaksızın bölgeye giriş yapamazlar. 
  3. Atina Büyükelçiliğine ibraz edilecek evrakların yeni tarihli olmması ve eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.
  4. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne gerçekleştireceğiniz seyahat 3 aydan kısaysa kısa süreli Kıbrıs vizesine başvuruda bulunmalısınız. G. Kıbrıs kısa süreli vize "C VİZE" kategorisindedir. 
  5. G. Kıbrıs turistik vizeleri genelde tek girişli olarak onaylanmakradır.

daha fazla göster

Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ile ilgili merak ettiklerinizi sorun , yardımcı olalım.

Uzman danışmanlarımız sizlere en iyi hizmeti ve cevabı verecektir.

Hepsini Görüntüle Soru Sor

Cevabı Görüntüle
A. Özdemir 05/12/18, 02:16
Benim Hollanda’dan aldığım Schengen vizem var. Onunla Güney Kıbrıs’a giriş yapabilir miyim? Yoksa illa Yunanistan’dan mı schengen almam gerekiyor? Bu yaz Fransa’dan aldığım schengenle Atina’ya gitmiştim.
Yazıdırılabilir Versiyonu
EUROASIA GLOBAL VISA SERVICES